Džeko ponovo zabio, Hoffenheim upisao poraz (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Džeko ponovo zabio, Hoffenheim upisao poraz (VIDEO)

Ekipa Wolfsburga gostovala je ekipi Bochuma, u susretu u kojem su Vukovi ostvarili prvi remi ove sezone. Poveo je Bochum preko Hashemiana u 53. minuti, da bi Edin Džeko postavio, pokazalo se konačan rezultat, lijepim golom glavom nakon asistencije Karima Zianija u 75 minuti.

http://www.youtube.com/watch?v=cN0u44xe8W0


Bio je to njegov peti ovosezonski gol, sličan onome koji je zabio Manchester Unitedu na Old Traffordu tokom sedmice u Ligi prvaka. Kažimo i da je Wolfsburg od 63. minute igrao s igračem više radi isključenja Sinjija Ona, kao i da je propustio veliku šansu za osvajanje tri boda budući je udarac Obafemija Martinsa iz 78. minute zaustavila prvo lijeva, pa desna vratnica.

Ekipa Hoffenheima je rezultatom 2:1 poražena na gostovanju kod Mainza. Ibiševića je u 80. minuti zamijenio Terrazzino, a Salihović je igrao svih 90. minuta.

Nogometaši Bayern Münchena nastavili su s neuvjerljivim igrama u Bundesligi. U osmom kolu na svojoj Allianz Areni nisu uspjeli pobijediti ekipu

Dvoboj je završio bez golova, a iako su domaćini bila bolja i opasnija ekipa nisu uspjeli probiti čvrsti obrambeni zid Kölna.

Apotekari iz Leverkusena nastavljaju sa sjajnim igrama ove sezone. Na domaćem su travnjaku upisali i šestu pobjedu, protiv Nürnberga s uvjerljivih 4-0, te tako barem privremeno izbili samostalno na vrh ljestvice. U strijelce su se upisala četiri različita igrača, Toni Kroos, Simon Rolfes, Eren Derdiyok i Stefan Kießling. Kießlingu je postignuti gol bio šesti, te je vodeći strijelac lige.

Freiburg je uvjerljivo je poražen na gostovanju kod Hannovera 5-2.

Bundesliga, 8. kolo:
Bayer Leverkusen – Nürnberg 4-0 (Kroos 2, Rolfes 28-11m, Derdiyok 34, Kießling 68)
Bayern München – Köln 0-0
Bochum – Wolfsburg 1-1 (Hashemian 53 / Džeko 75)
Hannover – Freiburg 5-2 (Chahed 7, Bruggink, Haggui 45, Ya Konan 85, Pinto 90 / Banović 35, Schuster 82)
Mainz – Hoffenheim 2-1 (Ivanschitz 6, Bance 11 / Ibertsberger 87)
Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund (kasnije)
Redoslijed: 1- Bayer Leverkusen 20. 2. Hamburg 17 (-1), 3. Schalke 16, 4. Hoffenheim 16, 5. Mainz 14, 6. Wolfsburg 13.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak