Džeko: Nazvaćemo Salihovića da nam pomogne

Radiosarajevo.ba
Džeko: Nazvaćemo Salihovića da nam pomogne

Misimović i ja ćemo zvati Salihovića uoči utakmice protiv Bayerna da ga zamolimo za malo pomoći, rekao je Džeko, koji ne želi razgovarati na temu transfera dok se prvenstvo ne završi.

Na kraju jeseni u Bundesligi Wolfsburg je bio bliže sredini tabele nego vrhu.

Međutim, odlična serija na proljeće dovela je ekipu iz "vučijeg grada" na sami vrh tabele, gdje se nalazi uoči posljednja dva kola. Serija Wolfsburga poklapa se sa golgeterskim nizom našeg Edina Džeke, koji je u proljetnom dijelu postigao čak 17 pogodaka iz 16 susreta.

U 32. kolu Wolfsburg je pobijedio Dortmund sa 3:0, ali već dva gostovanja zaredom ne znaju za trijumf.

Najprije su poraženi od Cottbusa sa 2:0, a onda doživjeli debakl od Stuttgarta (4:1), a već danas gosti su Hannoveru, što je ujedno i derbi, s obzirom na to da vlada veliko rivalstvo između ova dva kluba.

"U karantinu smo od četvrtka, ali niko se ne žali, s obzirom na to da znamo kakva nam se šansa ukazala niko ni ne pomišlja da se žali," rekao je Džeko za Oslobođenje i dodao: "Protiv Hannovera igramo veliki derbi u kojem moramo pobijediti. Njima bodovi ne trebaju, ali mi moramo ići na sve ili ništa."

Džeko je svjestan da pobjeda nad Hannoverom vjerovatno donosi i titulu prvaka, s obzirom na to da u posljednjem kolu na domaćem terenu, gdje su ove sezone neprikosnoveni, dočekuju Werder.

"Slijedeće dvije utakmice su nam najvažnije u sezoni, ako pobijedimo, sigurno smo prvaci. Sve je u našim rukama i ako osvojimo naslov sigurno to neće biti nezasluženo," kaže Džeko, kojeg smo upitali šta se kod njega promijenilo u odnosu na jesen, kada je postigao samo pet pogodaka.

"Pa, odigrao sam dosta internacionalnih utakmica za Wolfsburg i reprezentaciju. Iz nekih situacija sam definitivno mnogo toga naučio, poput one u Španiji (u odličnoj prilici pokuša asistirati, umjesto da šutira, op.a). To je za mene bila neka prekretnica, jer pokušavam da učim iz grešaka."

Najveći konkurenti Wolfsburga u borbi za titulu svakako su Bayern, koji ima isti broj bodova (63), te Hertha, koja ima bod manje. Bavarci su gosti Hoffenheima, našeg Sejada Salihovića, dok Hertha u Berlinu dočekuje Schalke.

"Misimović i ja ćemo nazvati Salihovića i zamoliti ga da nam pomgnu. Forma im je u uzlaznoj putanji i na noge im dolazi Bayern, to bi trebao biti dovoljan motiv za dobru igru. Međutim, svjesni smo da je sve u našim rukama i bilo bi šteta da sada prospemo sve napravljeno."

Što se tiče mogućeg transfera, Džeko ne želi da priča na tu temu dok ne završi sezona.

"Pregovori oko ostanka u Wolfsburgu su prekinuti nakon što sam saznao da Magath odlazi u Schalke. Da je ostao sa nama, vjerovatno ni ja ne bih razmišljao o odlasku, ali sada je situacija drugačija i do kraja sezone je sve otvoreno. Međutim, ne želim o tome razmišljati dok ne završimo prvenstvo. Pred nama su dvije utakmice koje moramo pobijediti i tek nakon toga ću početi razmišljati o nastavku karijere," rekao je Džeko, čije obeštećenje varira od 20 do 25 miliona eura.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak