Džeko: Imamo šanse na Old Trafordu

Radiosarajevo.ba
Džeko: Imamo šanse na Old Trafordu

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i uzdanica aktualnog njemačkog prvaka Wolfsburga, Edin Džeko, optimističan je uoči dvoboja 2. kola Lige prvaka.

U njegovi Vukovi u srijedu gostuju kod Manchester Uniteda na Old Traffordu u sklopu skupine B, a Džeko optimizam gradi na dvije uzastopne prvenstvene pobjede protiv Schalkea i Hannovera, u kojima je on postigao tri prvenstvena gola.

"Mislim da smo na dobrom putu, ne samo ja već cijeli tim. Mislim da imamo šansi u Manchesteru", rekao je Džeko i dodao: "San je istrčati na Old Traffordu, ali ne idemo tamo turistički. Želimo se s nečime i vratiti."

Veoma bitne karike u redovima njemačkog prvaka na oficijelnoj stranici UEFA-e vide Grafitea i Džeku, ali Dijamant veliki značaj daje reprezentativnom kolegi Zvjezdanu Misimoviću.

"Mi u vezi imamo Misimovića, koji zna odlično uposliti igrača, što je izuzetno bitno za nas napadače", rekao je Džeko za uefa.com.

"Postizanje golova jako je dobro za moje samopouzdanje. Ne bih zabio Hannoveru da ga nemam. Nisam oklijevao niti sekunde, samo sam naciljao i pogodio", dodao je drugi najbolji bundesligaški strijalac prošle sezone s 26 postignutih golova.

Ove je sezone Džeko zasad na brojci od četiri postignuta gola, te je na diobi drugog mjesta ljestvice najboljih strijelaca lige iza Bayerovog Stefana Kießlinga koji ih je zabio pet.

Wolfsburg je u svom prvom nastupu Ligi prvaka slavio pobjedu protiv ruskog CSKA, a sa 3:1.

totalsport/radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak