Džeko: Bio je to okršaj protiv Magatha

Radiosarajevo.ba
Džeko: Bio je to okršaj protiv Magatha

Edin Džeko donio je sva tri boda nogometašima Wolfsburga u gostujućoj pobjedi (2:1) kod Schalkea u Gelsenkirchenu u prvom dvoboju šestog kola Bundeslige.

Zabio je sjajni bh. napadač drugi i treći svoj prvenstveni pogodak ove sezone, i to baš klubu koji vodi njegov donedavni trener Felix Magath.

Vezano: Džeko napokon proradio (VIDEO)

"Meni je najvažnije da smo pobijedili. Naravno, ova će mi dva gola dati veliko samopouzdanje", izjavio je lani drugi bundesligaški topnik s 26 golova iz 32 utakmice ipak priznavši:

"Za mene, kao i za sve ostale moje suigrače, ovo je bio okršaj protiv Felixa Magatha."

"Nismo osjećali umor makar smo u utorak igrali dvoboj Lige prvaka. Naviknuti smo na ritam dvaput sedmično od prošle sezone, kada smo igrali u Kupu UEFA-e. Dali smo koliko god smo mogli u Gelsenkirchenu. Sada ćemo se okrenuti DFB pokalu i gostovanju kod Kölna sljedeće srijede", dodao je.

Njemačko izdanje Goal.coma proglasilo je Džeku igračem utakmice.

Svoj zaključak posjetiteljima Wolfsburgove službene internet stranice prenio je i Zvjezdan Misimović, Džekin suigrač iz kluba i reprezentacije, koji mu je asistirao pri drugom pogotku.

"Pobjeda nad CSKA-om u Ligi prvaka dala nam je samopouzdanje. Temeljem istog ovu smo utakmicu zasluženo pobijedili. Nećemo sada ludo slaviti. U srijedu nas čeka novo iskušenje kod Kölna."

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak