Dvije optužbe na Adebayorov račun

Radiosarajevo.ba
Dvije optužbe na Adebayorov račun

Foto: PA

Protiv napadača Manchester Cityija Emaneula Adebayora Engleski nogometni savez (FA) podnio je dvije optužbe vezane za subotnju utakmicu između njegovog Cityija i njegovog bivšeg kluba Arsenala, javlja Sky Sports.

Adebayoru se stavlja na teret težak i nepotreban start na njegovom donedavnom suigraču i napadačkom kolegi Robinu van Persieju, te provociranje navijača Arsenala, koje je rezultiralo povredom jednog čuvara na stadionu.

Van Persie je optužio Adebayora za namjerno udaranje nogom u lice, pri čemu je Holanđanin zadobio povredu koja je izazvala krvarenje neposredno nakon starta Adebayora.

Slaveći postignuti pogodak protiv bivšeg kluba, Togoanac je pretrčao cijeli stadion kako bi došao do dijela tribina s navijačima Arsenala, koji su nakon njegove provokacije počeli bacati razne predmete u njegovom pravcu, što je rezultiralo povredom jednog čuvara.

Adebayoru je dat rok do srijede u 19.00 h da se izjasni po optužbama. Ukoliko FA Adebayora proglasi krivim, značit će to zabranu igranja u naredne tri utakmice što uključuje i manchesterski derbi u nedjelju 20. septembra.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak