Dominković: Ćiro mora ostati

Radiosarajevo.ba
Dominković: Ćiro mora ostati

Blažević očekuje da će na sjednici NS-a BiH, koja je na rasporedu u srijedu, svako svakome sve reći u lice, a nada se da će dobiti potporu.

Miroslav Ćiro Blažević u posljednjim kvalifikacijama s reprezentacijom BiH ostvario je veliki podvig, kazao je za sportal.hr Iljo Dominković, koji očekuje da njegovo mišljenje dijele i ostali članovi Izvršnog odbora NS-a BiH, koji zasjedaju sutra, a među točkama dnevnog reda je i izvješće izbornika Miroslava Blaževića.

Ćiro: Očekujem podršku

Puno se u posljednje vrijeme pisalo o svemu. Od ugovora, neodlaska na Svjetsko prvenstvo, a pojedinim članovima IO-a NS-a BiH su čak smetale i Ćirine psovke u eter. Nakon ispadanja od Portugala to im je bilo vulgarno, a uoči utakmice svima je bilo simpatično.

"Očekujem da jedan drugom kažemo u lice sve što imamo, a ne da pričamo po novinama. Podnijet ću izvješće o utakmicama dodatnih kvalifikacija s Portugalom, izjavio je Blažević nadajući se da će dobiti podršku za nastavak saradnje.

"Ugovor s Blaževićem nas veže do juna sljedeće godine. Nadam se da ćemo već sutra dogovoriti nastavaka saradnje. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvu počinju već u septembru sljedeće godine, tako da se eventualni novi selektor ne bi mogao ni kvalitetno pripremiti u ta tri mjeseca", rekao je dopredsjednik NS-a BiH Iljo Dominković.

Najveći rezultat

"Stoga bi za sve bilo najbolje da Blažević ostane. On je ostvario najveći rezultat u bh. nogometu. Bio je drugi u kvalifikacijama, što nije uspjelo nikome prije njega, samo je jednom Blaž Slišković bio treći. Uz to, drugo mjesto izborio je i dodatne kvalifikacije", kazao je Dominković. Dopredsjednik NS-a BiH smatra da Ćirin uspjeh na klupi reprezentacije nije samo rezultatski, nego da ima i svoju drugu dimenziju.

"U samo godinu i pol, koliko vodi reprezentaciju BiH, vratio joj je ugled u svijetu. Stoga bi bilo dobro da se već sutra s njim dogovori produživanje ugovora. To je potrebno, a sve ostalo bilo bi na štetu nogometa i pogrešno, otkrio je svoj stav Iljo Dominković. Protivnici u Izvršnom odboru zamjeraju mu rezultat. Oni smatraju da nije više uspjeh igrati kvalifikacije, nego da BiH mora otići na neko veliko takmičenje. Možda već u Poljsku i Ukrajinu, samo se ne zna - s Ćirom ili bez Ćire", dodao je Dominković.

Nezadovoljstvo navijača i igrača ipak je u drugom planu, a gotovo svi žele igrati za BiH, što nije bio slučaj ranijih godina. Pored toga, u sljedećim kvalifikacijama niko neće željeti BiH.

Ništa se ne može napraviti preko noći, pa tako ni rezultat s reprezentacijom, Stvorena je podloga i ugled za sljedeće kvalifikacija, a Ćiro već najavljuje odlazak na Euro s ovom ekipom.

Navijači mu zamjeraju što se stavio u obranu Muniba Ušanovića, a Ćiro ga se još ne odriče tvrdeći da je nevin.

Miroslav Blažević zasigurno neće dopustiti da se o njemu na sjednici Izvršnog odbora govori na grub način. Ako do toga dođe, iako nema neki angažman u pričuvi, otići će.

"Imam i ja svoja prava. Brani me moj moral i rezultati. Ako oni misle da mogu naći boljeg izbornika, neka ih odvede na prvenstvo", kazao je Blažević.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak