Dinamo iznenadio Timisoar, Šahtar potopio Partizan (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Dinamo iznenadio Timisoar, Šahtar potopio Partizan (VIDEO)

Nogometaši Dinama sa tri boda i uzdignute glave vraćaju se iz Timisoara. Modri su u vodstvo došli u 8. minuti kada Badelj čiji se udarac sa vrha šesnaesterca odbio od jednog igrača Timisoara i završio iza leđa golmana Pantilimona. Badelj je učestvovao i kod drugog pogotka u 53. minuti kada je ubacio za Sammira, a ovaj zakucao loptu u mrežu. Konačnih 0:3 postavio je Morales.

http://www.youtube.com/watch?v=UCRsQjPd9RA


"Ova utakmica pokazala je kako smo na dobrom putu te da ovaj Dinamo može igrati jako dobar nogomet. Mi dalje moramo samo raditi kako bi uhvatili konstantu i nastavili s pobjedama", rekao je trener Dinama Kruno Jurčić po završetku utakmice.

Beogradski Partizan Donbass Arenu napustio je sa četiri gola u mreži. Nakon jednog ubačaja iz kornera u 24. minuti Marko Lomić nesretno reaguje i loptu šalje u vlastitu mrežu. Na 2:0 povisio je Adriano u 38. minuti igre. U 55. minuti Jadson povisuje rezultat na 3:0, a desetak minuta kasnije Rakitskiy postiže četvrti pogodak za Šahtar. Sve što je prvak Srbije uspio učiniti je pogodak Ljajića tri minute prije kraja. Ovoj e Šahtaru druga pobjeda, a Partizanu drugi poraz u Ligi Evrope.

Red Bull nastavlja sa sjajnim igrama u Europskoj ligi gdje su upisali drugu pobjedu. Nakon pobjede u Rimu nad Lazijem, Salzburg je na svom terenu savladao Villarreal sa 2:0. Strijelci u pobjedi austrijskog prvaka bili su Marc Janko u 21. i Somen Tchoyi u 84. minuti, a bh. reprezentativac Admir Vladavić utakmicu je odgledao sa klupe.

Grčki AEK slavio je na svom terneu protiv Benfice sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je Majstorovića u 43. minuti susreta. Sanel Jahić odigrao je svih 90. minuta za atinski klub, a treba dodati da je u 66. minuti zaradio žuti karton.

Sturm našeg Samira Muratovića otkinuo je bod na gostovanju kod Galatasaraya odigravši u Istanbulu 1:1. Gosti iz Austrije prvi su došli u vodstvo, a strijelac je bio Beichler u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Turski tim je uspio poravnati preko Milana Baroša, ali do kraja utakmice nisu uspjeli doći do sva tri boda. Muratović je igrao svih 90 minuta za Sturm.

Lazio je do prvih bodova došao uvjerljivom pobjedom u Sofiji nad nad Levskim od 0:4. Golove za rimski klub postigli su Francelino Matuzalem, Mauro Zarate, Mourad Meghni i Tommso Rochi.

Rezultati drugog kola Lige Evrope:

Anderlecht 1:1 Ajax
Timişoara 0:3 NK Dinamo Zagreb
Slavia Praha 1:5 LOSC Lille
Valencia CF 3:2 Genoa
HSV 4:2 Hapoel Tel:Aviv
Celtic FC 1:1 Rapid Wien
Sporting 1:0 Hertha
Ventspils 0:0 Heerenveen
Roma 2:0 CSKA Sofia
Fulham 1:0 Basel
Dinamo Bucureşti 0:1 Panathinaikos
Galatasaray 1:1 SK Sturm Graz
Levski Sofia 0:4 Lazio
Salzburg 2:0 Villarreal
Twente 0:0 FC Steaua Bucureşti
Sheriff 0:1 Fenerbahçe
AEK 1:0 SL Benfica
BATE Borisov 1:2 Everton
Toulouse FC 2:2 Club Brugge
Shakhtar Donetsk 4:1 FK Partizan
København 1:0 AC Sparta Praha
PSV 1:0 CFR 1907 Cluj
Werder Bremen 3:1 Athletic Bilbao
Austria Wien 1:1 CD Nacional

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak