Dinamo dočekuje Slazburg

Radiosarajevo.ba
Dinamo dočekuje Slazburg

U utorak se igraju prve uzvratne utakmice trećeg pretkola Lige prvaka.

Jedan od interesantnijih susreta igra se na stadionu Maksimir u Zagrebu gdje Dinamo dočekuje austrijski Red Bull. Prvi susret između Salzburga i Modrih završen je bez pobjednika 1:1, tako da uzvrat ostavlja otvorena vrata za obje ekipe.

Obje ekipe ući će u susret dosta oslabljeni, bez svojih glavnih napadača. Dinamov Mario Mandžukić pauzirati zbog crvenog kartona koji je dobio u prvoj utakmici, dok će utakmicu pauzirati Mark Janko koji ima žute kartone, te će ga trener zadržati za ligaški susret ovog vikenda.

Utakmicu će propustiti i bh. reprezentativac Admir Vladavić koji nije doputovao u Zagreb sa ostatkom ekipe, a upitan je i njegov odziv protiv selekcije Irana. Ovosezonsko pojačanje Red Bulla ostao je u Austriji na terapijama. Naime Mostarca mući povreda ligamenata skočnog zgloba. Njega bi u ekipi trebao zamijeniti Saša Ilić.

"Dinamo ima puno kvalitete u ofenzivnom dijelu, tu su najbolji. Pokušat ćemo, ipak, zaustaviti njihove napadače i pokazati svoju kvalitetu. Hrvatski nogomet je iznad austrijskog nogometa, ali sigurno i mi možemo odigrati na potrebnoj razini” , rekao je trener Salzburga Huub Stevenes.

”Želimo pobijediti, igramo u Maksimiru, imamo takav profil igrača, želim prenijeti taj agresivni pristup na cijelu ekipu. Naravno da tako pripremamo utakmicu, želimo pobijediti, a mi nismo tim koji može igrati na čuvanje rezultata”, smatra trener zagrebačkog tima.

Svjetske kladionice daju prednost zagrebačkom Dinamu ususret večerašnjem dvoboju na Maksimiru u trećem pretkolu Lige prvaka protiv austrijskog Red Bull Salzburga.

Igrači Anderlechta pobjedom od 5:0 protiv turskog predstavnika Sivasspora u prvoj utakmici skoro pa su osigurali prolazak.

Veliki posao čeka grčkog Panathinaikosa koji u Ateni dočekuje Spartu. Česi su u Pragu slavili sa 3:1¸ te će grcima biti potrebno dosta sreće ako žele proći Spartu.

Maccabi dočekuje kazahstanski Aktobe sa kojim su u prvoj utakmici na Tcentralny stadionu odigrali 0:0. Još jedan susret bez golova odigran je u Lisabonu između Sportinga i Twentea, tako da će u Holandiji sve opcije biti otvorene.

Utorak:
Maccabi Haifa - Aktobe (0:0)
Sivasspor - Anderlecht (0:5)
Dinamo Zagreb - RB Salzburg (1:1)
FC Twente Enschede - Sporting Lisbon (0:0)
Panathinaikos - Sparta Prag (1:3)

Srijeda:
BATE Borisov - Ventspils (0:1)
Dynamo Moscow - Celtic (1:0)
FC Timisoara - Shakhtar Donetsk (2:2)
Levski Sofia - FK Baku (0:0)
Debrecen - Tallinna FC Levadia (1:0)
Slavia Prague - FC Sheriff (0:0)
NK Maribor - Zurich (3:2)
Olympiakos Piraeus - Slovan Bratislava (2:0)
Partizan Belgrade - APOEL Nicosia (0:2)
Stabaek - FC Copenhagen (1:3)

index.hr/sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak