Dialiba na probi u Red Bull Salzburgu

Radiosarajevo.ba
Dialiba na probi u Red Bull Salzburgu

Naturalizovani Bosanac Diabang Dialiba Boubacar nalazi se na probi u Red Bull Salzburgu, gdje bi, ako zadovolji ukus trenera Jacobus Adriaansa, mogao potpisati ugovor sa prvakom Austrije.

Potencijalni reprezentativac BiH, Senegalac Dialiba je prije sedam dana napustio Murciju kako bi otišao na probu u austrijski klub.

Kako po forumima pišu navijači Murcije, Dialiba nije prihvatio ponudu Salzburga, ali zvanične potvrde još uvijek nema.

U Salzburgu igra i naš reprezentativac Admir Vladavić, kojeg Dialiba poznaje još iz vremena dok su obojca nastupala za sarajevski Željezničar. Podsjetimo i Vladavić je u ovom ljetnom prelaznom roku prešao iz Žiline u Red Bull Salzburg, te je u uzvratnoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka dobio priliku u drugom poluvremenu.

U trećem pretkolu Lige prvaka Red Bull Salzburg će igrati protiv zagrebačkog Dinama, koji je, ne tako davno, u svoje redove želio dovesti Boubacara.

Vezano: Vladavić sa Sal­zbur­gom želi u Ligu prvaka

Buba, kako su ga od milja zvali navijači sa Grbavice, nakon što je na početku prošle sezone napustio Željezničar, nije imao sreće u španskom drugoligašu.

Dialiba je odigrao svega nekoliko utakmica za Murciju, da bi krajem godine zadobio težu povredu zbog koje je bio primoran mirovati tri mjeseca, a sezona je za njega bila završena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak