Del Bosque: Cilj je da kvalifikacije završimo sa savršenim učinkom

Radiosarajevo.ba
Del Bosque: Cilj je da kvalifikacije završimo sa savršenim učinkom

Dan uoči posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između BiH i Španije, u Zenici se novinarima obratio selektor gostiju Vicente Del Bosque i nekoliko igrača.

Španci nisu mnogo toga otrkili utakmicu na Bilinom Polju, ali su bili puni hvale za naš nacionalni tim.

"Vjerujem da će se Bosna i Hercegovina željeti dokazati protiv nas, te na taj način pokazati da nisu slučajno u baražu i da mogu pobijediti najjaču reprezentaciju u Evropi. Naš cilj je pobjeda i završetak kvalifikacija sa savršenim učinkom", rekao je Del Bosque.

Vicente Del Bpsque je priznao kako ga ne zanima kakav će sastav Blažević izvesti u Zenici.

Vezano: Ćiro primoran kombinovati

"Nisam o tome razmišljao i to me ne interesuje. Razmišljam samo o svojim igračima i o tome da ćemo igrati protiv odlične reprezentacije Bosne. Nisam siguran hoće li zbog povrede utakmicu igrati Fernando Torres", rekao je selektor evropskih prvaka i dodao da će o sastavu odlučiti nakon treninga.

Ni sam Torres nije siguran da li će nastupiti u ovoj takmičarski nevažnoj utakmici.

"Ne znam hoću li igrati protiv Bosne i Hercegovine koju izuzetno respektujem. To zavisi od težine povrede, ali i od odluke selektora. Očekujem dobru utakmicu kao šlag na kraju kvalifikacija", istakao je napadač Liverpoola.

Vezano: Španija u Zenici bez pola ekipe

"BiH ima uistinu odlične napadače, igra dosta ofanzivno i sigurno je da nas očekuje težak meč. Oba tima igrat će rasterećeno, što je prilika da gledatelji uživaju u dobroj igri", rekao je Barcelonin Gerard Pique.

Španci na Bilinom Polju odradili posljednji trening

Španija je noć prije odigravanja utakmice održala lagani trening na Bilinom polju. Lider naše grupe će u Zenici nastupiti dosta oslabljenim sastavom. Zbog povreda su reprezentaciju napustili Guiza, Marchena i Xavi. Puyol je suspendiran, dok je Cesc Fabregas neće nastupiti iz porodičnih razloga.

Podsjetimo, Susret između Bosne i Hercegovine i Španije igra se u srijedu u 20,00 sati na stadionu Bilino Polje.

Vezano: Pet puta protiv Španije (VIDEO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak