Daniel Sturridge optužen da je zgrnuo veliku lovu na kladionici, otkriveni detalji

Radiosarajevo.ba
Daniel Sturridge optužen da je zgrnuo veliku lovu na kladionici, otkriveni detalji

Englesku nogometnu scenu potresa novi skandal s klađenjem. Ovoga puta riječ je o aferi igrača Liverpoola Daniela Sturridgea, koji je trenutno pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u klađenju.

Engleski nogometni savez je pokrenuo istragu da je Sturridge ili njegovi prijatelji uplatili određeni iznos novca na prelazak u West Bromwich Albiona, piše Express & Star.

Navodno su pozamašni iznosi uplaćeni 28. januara 2018. da će Sturridge u tom prijelaznom roku potpisati za WBA, što se na kraju i dogodilo.

U tom trenutku WBA je bio zakucan na dno tabele, a kvota da će Sturridge otići baš tamo bila je - 67.

Baš idućeg dana Daniel je potpisao za WBA, a kladionice su do tog trenutka favorizirale njegov prelazak u Inter iz Milana.

U toj poplavi oklada da će Sturridge otići upravo u WBA, kladionice su sporo reagirale i dok su smanjile kvotu na 1,50, izgubile su ogroman novac.

Liverpool i Engleski nogometni savez su nisu službeno oglasili i javno definirali optužbe, ali su potvrdili da se odnose za taj period.

U međuvremenu, Sturridge se vratio u Liverpool i zabio 12 golova i sve se više uklapa u planove Jurgena Kloppa.

Sturridge je dobio rok do 20. novembra da se izjasni o optužbama, a on je za sada izjavio da se „nikad nije kladio na nogomet“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak