Dangubić sjajnim pogotkom donio pobjedu Željezničaru. VAR drama u zadnjim sekundama utakmice

0
Radiosarajevo.ba

FK Željezničar je u nedjelju, 29. septembra na svom stadionu u okviru 9. kola Wwin lige Bosne i hercegovine dočekao HŠK Posušje.

Željezničar je minimalnom pobjedom od 1:0 nad Posušjem uspio osvojiti sva tri boda u utakmici koja nije obilovala golovima, ali je pružila nekoliko zanimljivih trenutaka. Meč je od početka bio dinamičan, iako u uvodnim minutama nije bilo pravih prilika. Domaći tim je kontrolisao igru, ali su obje ekipe bile oprezne u prvom dijelu. 

Pavković je već u 23. minuti izašao jedan na jedan na Muftića, ali je golman domaćih sjajno intervenisao i spriječio goste da dođu do gola. Sa druge strane je najbolju priliku imao Dangubić koji se sjajno oslobodio čuvara, ali je njegov pogodak zaustavio golman Posušja, Galić.

Fuad Kasumović: 'Bogom vam se kunem, ne znam govoriti na ćirilici'

Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 55. minuti kada je Boljević uputio centaršut, a Dangubić s nekoliko metara pogodio mrežu gostiju. 

Posušje je imalo nekoliko solidnih prilika da izjednači. Najbolja šansa gostiju u drugom poluvremenu došla je u 84. minuti kada je Jenjić centrirao nakon faula, a Abrego i Pavković ostali usamljeni na pet metara od gola. Međutim, nijedan od njih nije uspio glavom poslati loptu u mrežu.

Željezničar je u drugom poluvremenu više kontrolisao sredinu terena, ali su i gosti imali svoje periode dominacije. VAR je provjeravao potencijalni penal u 70. minuti, ali je odlučeno da nema elemenata za kazneni udarac.

Posušje je izvršilo nekoliko izmjena kako bi pojačalo napad, no domaći su se uspješno branili. Pokušaji gostiju, uključujući udarce Kobiljara i Boljevića, nisu donijeli promjenu rezultata, a Željezničar je uspio sačuvati minimalnu prednost do kraja meča.

U zadnjim sekundama susreta gosti su tražili jedanaesterac nakon što je Mahmić napucao loptom u ruku Marina Galića, ali je glavni sudac ovog susreta nakon gledanja VAR-a procijenio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak