Ćiro: Tragedija je poljuljala moral tima

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Tragedija je poljuljala moral tima

FOTO: RadioSarajevo

Selektor Blažević nalazi se u problemima pred posljednja dva kvalifikaciona mečeva naše reprezentacije. Blaževiću na okupljanje su stigla dva povrijeđena prvotimca Salihović i Spahić, a najgore je psihičko stanje u timo koje je poljuljano zbog ubistva navijača Sarajeva.

"Ovo je apsolutno velika tragedija, jer ne možemo više vratiti jedan mladi život. Ne znam da li ima smisla da se nogometne predstave odigravaju. Nadam se da će odgovorni ljudi u savezu i politici napraviti nešto po tom pitanju", rekao je selektor Blažević za Novu TV i dodao: "Navijački izgredi su fenomen koji je okupirao cijelu Europu. To više ne vodi ničemu. A ova situacija je kompromitirala moral naše reprezentacije. Naši nogometaši nemaju moral i entuzijazam koji je krasio ovu momčad prije nemilih događaja."

Ono što također brine selektora je zdravstveni bilten našeg nacionalnog tima. Vezista njemačkog Hoffenheima Sejad Salihović neće biti u kombinaciji za posljednja dva kvalifikaciona susreta naše reprezentacije protiv Estonije i Španije. Salihović se, naime, povrijedio u posljednjem susretu Bundeslige.

Čeka se i ljekarski nalaz za kapitena Emira Spahića od kojeg se očekuje da će biti u kombinaciji za Estoniju. Spaha je rekao u razgovoru za San da je povrijedio, odnosno za šest milimetara istegao aduktor na mišiću, te da su mu doktori predložili pauzu od dva do tri dana, ali je naš kapiten iskazao nadu da će biti potpuno spreman za predstojeće susrete kvalifikacija.

Oporaviljeni Berberović

Desni bek reprezentacije Bosne i Hercegovine Džemal Berberović oporavio se od povrede i biće na raspolaganju selektoru Blaževiću. Berberović je sa terena odsustvovao pet mjeseci.

"Sada je sve super. Protiv Bešiktaša sam proveo 40 minuta na terenu i nisam osjetio nikakve posljedice. Super je osjećaj ponovo izaći na teren. Treniram punim intenzitetom i jedino mi nedostaju utakmice da se vratim u pravu formu", rekao je za Dnevni avaz Džemal Berberović i dodao: "- Za nas je to finale ovog dijela kvalifikacija. Utakmica biti ili ne biti. Ne smijemo sebi dopustiti kiks, pa da se vadimo protiv Španije. Ponosan sam što sam ovdje uoči tako važnih utakmica i što sam se oporavio na vrijeme."

Džeko optimista

Bosna i Hercegovina u subotu u Talinu igra vjerovatno i odlučujuću utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Napadač Wolfsburga i reprezentacije BiH Edin Džeko optimista je pred ovaj susret, ali ipak poziva na oprez.

"Vjerujem u sebe i svoje saigrače i smatram kako ćemo se iz Estonije vratiti sa tri boda. Međutim, ukoliko uđemo u tu utakmicu sa mišlju 'lako ćemo', onda sigurno nećemo pobijediti. Svi moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni i tada možemo do pobjede. Tri boda u Estoniji znače automatski baraž, a mi si ne smijemo dopustiti da odluku o plasmanu dalje prolongiramo za gostovanje Španije", rekao je Džeko za sportsport.ba.

Estonci zabrinuti za sigurnost

Estonci na utakmici sa Bosnom i Hercegovinom na A.Le Coq Areni očekuju oko 7.000 gledalaca. Našim navijačima koji će biti smješteni na sjevernoj tribini biće rezervisano je 1.500 mjesta.

"Ovo je utakmica visokog rizika. Zbog toga nećemo prodavati ulaznice na dan utakmice ni na stadionu, ni kroz naš ticketing sistem. ovo bi nam trebalo garantovati da bosanskohercegovački navijači koji pristignu u Tallinn ne mogu ući na station i izazvati nerede", izjavio je za sportsport.ba portparol Nogometnog saveza Estonije Mihkel Uiboleht.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak