Ćiro: Svjesni smo povijesnog trenutka

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Svjesni smo povijesnog trenutka

Na press-konferenciji koja je održana u hotelu „Hercegovina“ selektor Blažević je još jednom naglasio važnost sutrašnjeg dvoboja…

"Igramo povijesnu utakmicu. Ovo je životna šansa za sve nas i moramo sve učiniti da iskoristimo meč sutra", rekao je Blažević.

"Za protivnika imamo reprezentaciju koja je bila treća na svijetu i moj kolega Terim ima odlične igrače na raspolaganju. Oni će sigurno igrati na pobjedu, a na nama je da ih u tome spriječimo", dodao je Blažević.

"Ne sjećam se da sam u svojoj dugoj karijeri bio pred ozbiljnijim zadatkom. Odmah da kažem,staretgija s kojom bi išli na bod sutra ne dolazi u obzir! Ovi mladići, naši fudbaleri, pred sobom imaju životnu priliku koju jednostavno već sutra moraju iskoristiti. Ne želim da čekamo zadnju utakmicu, želim da sve sutra riješimo. Iskreno, ni sam nisam vjerovao da možemo pobijediti Belgiju dva puta. Ponavljam, sutra imamo istorijsku priliku da izborimo baraž i to igrači imaju na umu", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, a prenosi Sporsport.ba.

Kada je u pitanju sastav reprezentacije BiH selektor je izjavio da još nije odlučio da li će utakmicu početi s jednim ili dva napadača. Što se tiče ostatka momčadi na golu će biti Nemanja Supić, a u zadnjoj liniji Nadarević, Jahić i Spahić. U konkurenciji za nastup u veznoj liniji bit će Vladavić, Rahimić, Salihović, Misimović, Pjanić, Ibričić i Muratović.

Mujezinović posjetio reprezentativce

Premijer federacije Bosne i Hercegovine posjetio je na Ilidži bh. reprezentativce.

"Imate kvalitet, znanje, volju, imate i Ćiru i više vam niko ne treba. Vjerujem da ćete sutra obradovati građane BiH i ubijediti sve one koji možda nisu još ubijeđeni da ste vi najbolji proizvod BiH", rekao je Mujezinović za sportsport.ba i najavio dolazak na utakmicu. U Zenici će na utakmici biti i ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovc i ministar finansija Vjekoslav Bevanda.

Susret između BiH i Turske na rasporedu je u srijedu u 20 sati, na stadionu na Bilinom polju u Zenici.

Vezano:
MUPZDK poduzima mjere kako bi se utakmica odigrala u sigurnom ambijentu
Vladavić: S Misketom će nam biti lakše
Ćiro: Nervoza vlada među igračima
Bez podrške BHF-a u Zenici
Terim optimista pred susret u Zenici
Ibričić: Sada su Turci pod pritiskom
Ćiro: U srijedu utakmica odluke
FIFA odlaže odluku o baražu

Sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak