Ćiro pozvao i Mirka Hrgovića

Radiosarajevo.ba
Ćiro pozvao i Mirka Hrgovića

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Miroslav Blažević, objavio je danas spisak igrača za kvalifikacijske utakmice s Armenijom i Turskom.

Iako je najavio da će na spisku biti iznenađenja, Ćiro je, ipak, pozvao uglavnom igrače za koje se i očekivalo da će dobiti poziv. Kao jedino iznenađenje možemo označiti poziv upućen Mirku Hrgoviću, jer Blažević ovoga igrača nije zvao u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Pozvana su 23 igrača za ove dvije utakmice. U slučaju nekih otkaza moguće je da dođe do manjih izmjena, rekao je Blažević i dodao: „Očekuju nas velika iskušenja, ali imam savršen uvid u stanje njihove reprezentacije, koja će se sigurno truditi da nas dobije. Ostajem optimista jer naša ekipa je jedna moćna ekipa koja se može nositi sa svakim, pa tako proći i ovo iskušenje u Armeniji“.

Na Ćirinom spisku su se našli sljedeći igrači:

Golmani: Nemanja Supić, Kenan Hasagić, Asmir Begović;

Obrana: Emir Spahić, Adnan Mravac, Sanel Jahić, Damir Mirvić, Boris Pandža, Safet Nadarević, Elvir Rahimić, Mirko Hrgović;

Vezni red: Dario Damjanović, Samir Muratović, Semir Štilić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić;

Napad: Edin Džeko, Admir Vladavić, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović.

Naša reprezentacija 5. septembra gostuje kod Armenije, a četiri dana kasnije nam dolazi Turska.

Sportin.ba/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak