Ćiro: Portugal je favorit, ali možemo pobjediti

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Portugal je favorit, ali možemo pobjediti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u utorak saznala protivnika u baražu za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Vezano: BiH u baražu protiv Portugala (VIDEO)

"Portugal je favorit u ovom duelu, ali fudbal je igra u kojoj ne pobjeđuju uvijek favoriti. Portugalci u svojoj ekipi imaju mnogo kvalitetnih igrača, ali u ovim kvalifikacijama nemaju zajedništvo i igru. Ja imam na raspolaganju ekipu koja je spremna pobijediti svakoga na svijetu. Možemo ih proći i kvalifikovati se na Svjetsko prvenstvo", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević za Sportsport.ba.

"Jedna od naših najvećih snaga su naši navijači, a revanš susret igramo u Zenici. Oni su naš 12. igrač i vjerujem da će njihova podrška biti od presudnog značaja", dodao je Ćiro.

Queiroz: Protiv BiH nas čeka težak posao

Nakon izvlačenja selektor Portugalskog tima Carlos Queiroz rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao.

Vezano: Portugalci se nadali Sloveniji

"Moramo se dobro pripremiti za utakmice baraža. BiH ima izuzetno opasan napad i biće nam teško da ih pobjedimo", rekao je Queiroz za goal.com i dodao: "Moramo da zaobravimo izvlačenje i da se fokusiramo na predstojeće mečeve. Trebaće nam sva energija da ih prođemo. Biće to dvije teške utakmice."

Obje utakmice će biti napete i veliki pritisak će biti na nama. Moramo preuzeti inicijativu i igrati napadački ako se želimo kvalifikovati na Svjetsko nogometno prvenstvo", završio je Queiroz.

Utakmice se igraju 14. i 18. novembra, a prva je na rasporedu u Portugalu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak