Ćiro objavio spisak za Estoniju i Španiju

Radiosarajevo.ba
Ćiro objavio spisak za Estoniju i Španiju

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević objavio je spisak reprezentativaca na koje računa u posljednja dva kvalifikaciona susreta za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Na spisku se nalaze: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Nemanja Supić, Džemal Berberović, Dario Damjanović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Damir Mirvić, Mirko Hrgović, Sanel Jahić, Admir Vladavić, Sejad Salihović, Elvir Rahimić, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Semir Štilić, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Edin Džeko.

"Obećavam vam da će u Estoniji na teren istrčati 11 lavova koji su spremni do zadnjeg braniti boje Bosne i Hercegovine", rekao je Ćiro na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Vezano: BiH u baražu protiv najjačih

Molba navijačima!!!

Selektor je još jednom zamolio navijače da se tokom susreta kvalifikacija suzdrže od incidenata na tribinama.

"Dovoljan je samo jedan incident navijača i mi smo u autu. Apelujemo, molimo, nemojte paliti baklje i bacati petarde. To je u interesu svih nas", rekao je selektor Blažević.

Podsjetimo pred utakmicu sa Turskom, na adresu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine stiglo je pismo iz krovne kuće evropskog nogometa u kojem stoji da će naša reprezentacija biti najstrožije sankcionisana ukoliko navijači budu pravili bilo kakve nerede.

Vlada FBiH ustupila avion reprezentaciji

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je jednoglasnu Odluku o davanju na korištenje aviona Air Bosne nogometnoj „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine za prevoz do Estonije i nazad bez zahtjeva od strane ovog Saveza. Ovo je prvi put da bilo koji državni organ pomogne ovom Savezu u realizaciji bilo koje značajnije aktivnosti.

Uz informaciju da Savez u ovom periodu ima 24 zvanične kvalifikacione utakmice ostalih selekcija (U-21, U-19, U-17, A-žene, U-19 žene i sl.), što košta oko jedan milion KM, može se reći da je ovakva Odluka Vlade izuzetna pomoć Savezu i razvoju sporta Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz N/FS BiH.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak