Ćiro: Dolazim da gledam Bilbiju

Radiosarajevo.ba
Ćiro: Dolazim da gledam Bilbiju

Selektor fudbalske A reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević otputovaće u Banjaluku kako bi u derbiju 8. kola Premijer lige BiH provjerio nogometne kvalitete mladog nogometaša Borca,  Nemanje Bilbije.

"Ovog vikenda biću u Banjaluci na derbi utakmici 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara kako bih se lično uvjerio u kvalitete Nemanje Bilbije", rekao je u razgovoru za Nezavisne selektor Blažević.

Mladi fudbalski reprezentativac BiH trenutno angažovan u banjalučkom Borcu mogao bi se tako naći na spisku A reprezentacije i za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"Mnogi su mi potvrdili da je riječ o velikom potencijalu i izuzetno kvalitetnom mladom nogometašu. Zato dolazim u Banjaluku da se na utakmici Borac - Željezničar lično uvjerim u njegov kvalitet. Postoje šanse da ga uvrstim u spisak za predstojeće važne utakmice u Talinu protiv Estonije, odnosno u Zenici protiv Španije", dodao je Blažević.

Sam Bilbija je presretan povodom dolaska selektora, ali je i najavio kako će u narednoj utakmici igrati timski, bez pretjeranih solo akcija.

"Učiniću sve da impresioniram selektora, ali ne solo akcijama ili iskakanjem iz kolektiva, već onako kako sam i do sada igrao - za ekipu. U goste nam dolazi Željezničar, stari rival Borca, pa će mi i to biti motiv više da dam sve od sebe kako bismo savladali Sarajlije", rekao je mladi nogometaš Borca.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak