Ćirini lavovi protutnjali Genkom

Radiosarajevo.ba
Ćirini lavovi protutnjali Genkom

U paklenoj atmosferi Cristal Arene reprezentativci Bosne i Hercegovine savladali su domaću Belgiju sa 2:4.

Belgijanci su agresivno otvorili utakmicu i na samom startu izborili korner iz kojeg nije bilo veće opasnosti za našeg golmana Supića. U jednom od prvih napada Bosna i Hercegovina dolazi u vodstvo. Džeko je odlično probio po lijevoj strani lopta se odbijala po šesnaestercu, a onda ponovo došla do napadača Wolfsburga koji majstorski matira golmana Stijnena.



Reprezentativci Bosne i Hercegovine držali su prednost od jednog gola sve do kraja prvog poluvremena. U nastavku su naši igrači igrali nešto povučenije, a najbolju šansu imao je Edin Džeko koji šutira direktno u golmana Stijnena.

Veliki hendikep za naš nacionalni tim dogodio se nakon sat vremena igre kada je Ćiro primoran zamjeniti kapitena Spahića zbog povrede. U igru je ušao Mravac.

Samo pet minuta kasnije Dembele na asistenciju Swertsa pogađa za 1:1.



U 69. minuti pomoćni sudija prekida čistu akciju naših reprezentativaca zbog nepostojećeg Džekinog ofsajda. Minut kasnije umjesto Muslimovića ulazi Bajramović, a sudija zbog bakljade naših navijača pravi prekid utakmice.

Vrlo brzo po povratku naših reprezentativaca na teren BiH ponovo dolazi u vodstvo. Slobodan udarac sa lijeve strane izveo je Misimović a Jahić se najbolje snalazi u šesnaestercu domaćih i šalje loptu u mrežu Belgijanaca.



U 80. minuti novi hladan tuš za domaće navijače. U kontri četiri na tri Misimović je dodao do Džeke koji odlično upošljava Bajramovića a ovaj postiže prekrasan pogodak za 1:3. Bajramović je pokazao koliko je zadnjih 14 mjeseci nedostajao našem nacionalnom timu.



Za potpuni potop crvenih vragova pobrinuo se Zvjezdan Misimović. Ibričić je u 86. minuti dodao loptu za Misimovića koji vara odbrambenog igrača Belgije i majstorski šalje loptu iza leđa golmana Stijnena.



Do kraja susreta sudija Ivanov je dosudio penal zbog starta Mravca nad nad Snockom. Isti igrač bio je precizan sa bijele tačke u 90. minuti za konačnih Belgija - Bosna i Hercegovina 2:4



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak