Ćiri otkazala dvanaestorica

Radiosarajevo.ba
Ćiri otkazala dvanaestorica

Više od polovine pozvanih igrača za prijateljski meč reprezentacija Uzbekistana i BiH, koji će se 1. juna igrati u Taskhentu, otkazalo je selektoru Blaževiću nastup na ovoj utakmici.

Svoj dolazak zbog klupskih obaveza tako su otkazali Semir Štilić, Boris Pandža, Adnan Mravac, Dario Damjanović, Miralem Pjanić, Admir Vladavić, Admir Raščić, Ermin Zec, ali i Mladen Žižović (povreda), Sulejman Smajić, Marko Topić i Damir Mirvić, koji su planirani za meč protiv Uzbekistana.

"Da ne bi ko pogrešno shvatio, svi nabrojani su se nalazili na širem spisku, tako da oni nisu rezerve", rekao je za Oslobođenje Borče Sredojević, te istakao da će igrači koji su zbog obaveza otkazali dolazak na meč protiv Uzbekistana svakako biti u kombinacijama za mečeve protiv novinara i Omana.

"Zašto ne bi bili?! Zaista su opravdano izostali zbog klupskih obaveza. Ipak, selektor će reći posljednju riječ i on će tek nakon Uzbekistana odrediti igrače za naredne utakmice", dodao je Sredojević

Naknadni pozivi...

S obzirom na situaciju selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević dao je zaduženje asistentu u stručnom štabu Borčetu Sredojeviću da dopuni spisak kandidata za prijateljski meč sa Uzbekistanom, pa su tako naknadni poziv dobili Ivan Topić (Široki Brijeg), Ilija Prodanović (Sloboda), Elmir Kuduzović (Sloboda), Staniša Nikolić (Zrinjski), Stojan Vranješ (Borac), Amer Jugo (Velež), Samir Bekrić (Željezničar) i Emir Hadžić (Čelik).

Pomenuti su se pridružili Nemanji Supiću, Adisu Nurkoviću, Emiru Spahiću, Veliboru Vasiliću, Bojanu Regoji, Sanelu Jahiću, Veliboru Đuriću, Vlastimiru Jovanoviću, Alenu Škori i Saši Kajkutu, čija imena su objavljena na prvom spisku.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak