Cijela država tuguje: Nogometni reprezentativac preminuo nakon stravične pucnjave

Cijela država tuguje: Nogometni reprezentativac preminuo nakon stravične pucnjave
Prava tuga vlada na ulicama Paname, nakon što je jedan od miljenika ljubitelja nogometa u ovoj zemlji Amilcar Henriquez ubijen u pucnjavi koja se dogodila u provinciji Colon.

Didacio Camargo, šef press službe Paname saopćio je u subotu kako je Henriquez preminuo, nakon što su ljekari učinili sve da spase njegov život, prenosi ESPN.

U izvještajima istrage stoji da je 33-godišnji nogometaš napuštao svoju kuću u trenutku kada je napadač nekoliko puta pucao u njega. U stravičnoj pucnjavi ranjene su još dvije osobe, koje su prebačene u obližnju javnu bolnicu, zajedno sa Henriquezom koji je tu uskoro preminuo.

Predsjednik Paname Juan Carlos Varela osudio je ovo ubistvo putem Twittera, te je pozvao sve nadležne u provinciji Colon da učine sve kako bi uhapsili odgovorne.

Inače, Henriquez je bio član nacionalnog nogometnog tima i igrao je posljednjih deset minuta na posljednjem utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada je Panama odigrala neriješeno sa SAD-om. Pored reprezentacije, nastupao je i za Arabe Unido, veliki panamski klub.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak