Chelsea za Džeku izdvaja 25 miliona funti?

Radiosarajevo.ba
Chelsea za Džeku izdvaja 25 miliona funti?

Napadač Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko mogao bi pojačati redove Chelsea u narednom prijelaznom roku.

Londonski klub će u narednom transfernom periodu potrošiti 75 miliona funti za pojačavanje napada, a navedenu sumu će iskoristit za dovođenje napadača madridskog Atletica Samuela Aguera i Edina Džeke, pišu engleski mediji.

Rukovodstvo londonskih Plavaca naložilo engleskoj skautskoj agenciji IMScounting puno praćenje svih nastupa i aktivnosti našeg napadača u proteklih pet mjeseci, saznaje portal reprezentacija.net.

Pomenuta agencija, prema pisanju ovog portala, dala je zeleno svjetlo i najsnažnije preporuke upravi Chelsea za dovođenje našeg Edina Džeke. Nije zanemariva činjenica da je prema IMScoutingu Džekina vrijednost procjenjena na velikih 25 miliona funti.

Navodno, Džeko je opisan kao mlad i perspektivan nogometaš, koji već u sadašnjem stadiju razvoja posjeduje kvalitete koje karakterišu zrelog i potpuno razvijenog igrača.

Tako bi naredne sezone Edin Džeko ukoliko obuće dres Chelsea i uz sebe ponovo mogao imati jednog južnoamerikanca, ovaj put Argentinca Samuela Kun Aguera.

reprezentacija.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak