Chelsea bez Morate najmanje mjesec dana

AA
Chelsea bez Morate najmanje mjesec dana
Fudbalski klub Chelsea narednih najmanje mjesec dana biće bez španskog reprezentativca Alvara Morate, koji je u subotnjem derbiju protiv Manchester Cityja povrijedio zadnju ložu.

Biće to veliki hendikep za menadžera Antonija Contea, koji će u tom periodu na raspolaganju imati samo jednog pravog napadača Belgijanca Michyja Batshuayja.

Morata je ljetos stigao na Stamford Bridge iz Real Madrida za 68 miliona eura, a na otvaranju sezone je opravdao uloženi novac jer je najbolji strijelac kluba sa sedam pogodaka.

Doktor fudbalske reprezentacije Španije utvrdili su da je Morata zadobio povredu mišića drugog stepena zbog čega će propustiti utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Albanije i Izraela.

Oporavak od povrede mišića, kakvu ima Morata, traje od četiri do osam sedmica.

Španija je lider kvalifikacione grupe “G“ sa 22 boda, tri više od drugoplasirane Italije. Slijede Albanija sa 12, Izrael sa devet, Makedonija sa sedam i Lihtenštajn bez bodova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak