Češka policija privela 150 "Delija"

Radiosarajevo.ba
Češka policija privela 150 "Delija"

Policija je privela Delije zbog napada na turiste uoči prve utakmice 4. pretkola Evropske lige između Slavije i Crvene Zvezde.

Policijska glasnogovornica Andrea Zoulova saopštila je da se policija sukobila s agresivnim navijačima, koji su napravili i materijalnu štetu u nekoliko restorana u Pragu. Četiri navijača pretrpjeli su ozljede, piše hrvatski portal Nogometni-magazin.com

Još u srijedu je 29 navijača beogradskog kluba bilo izbačeno iz Češke nedugo nakon što su prešli granicu zbog krađe na benzinskoj crpki. Još 19 bilo ih je privedeno u Pragu. Inače, Slavija je uvjerljivo pobijedila Crvenu Zvezdu s 3-0.

Tanjug je danas javio kako je neimenovani izvor iz srbijanske ambasade u Pragu potvrdio da češka policija počinje puštati navijače Crvene Zvezde u grupama od 10-15 osoba, nakon što od njih uzmu izjave.

Češka policija, kako javlja Tanjug, planira pratiti autobuse u kojima će Delije biti prebačene u Srbiju, a također je u planu i zatvaranje benzinskih pumpi na putu kojim će ići navijači, jer su, kako tvrdi češka policija, „huligani među navijačima Zvezde već na putu u Prag pokrali pivo, sendviče i plišane igračke na dvije pumpe, a jednu išarali sprejom, što je u Češkoj krivično djelo".

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak