Čelnici N/FS BiH u baražu žele Grčku

Radiosarajevo.ba
Čelnici N/FS BiH u baražu žele Grčku

Čelni ljudi Nogometnog/Fudabalskog saveza BiH u baražu priželjkuju Grčku. Članovi Predsjedništva i generalni sekretar mišljenja su da bi to bio protivnik po mjeri. Međutim, predsjednik Saveza Sulejman Čolaković, nakon utakmice u Talinu imao je i poruku za bh. političare.

Iljo Dominković, potpredsjednik N/FS BiH, baraž smatra velikim podvigom.

"Postigli smo veliki rezultat, ali koliko još zaista možemo napraviti, vidjeće se u narednim danima kada saznamo ime protivnika u baražu. Međutim, naša ekipa je snažna i jaka i sa selektorom Blaževićem može napraviti i taj posljednji korak koji vodi u Afriku. Ovo je već podvig, a vjerujem da će se dogoditi i čudo. Baraž je faktor sreće, ali u ovom trenutku mislim da bi nam najviše odgovarali Grci", rekao je Dominković.

Drugi potpredsjednik Bogdan Čeko uspjeh iz Talina ocijenio je kao najznačajniji događaj za našu zemlju.

"Ovo je najveća stvar koja se trenutno dešava BiH. Sretan sam, jer smo došli na vrh jednog brijega i treba još preskočiti baraž i napraviti taj veliki uspjeh. Kada je riječ o željama za baraž, volio bih da dobijemo što lakšeg protivnika, iako bismo sa atraktivnijim rivalom možda imali veliku korist s komercijalnog aspekta. Stoga nadam se da će sreća biti na našoj strani", istakao je Čeko.

Munib Ušanović, generalni sekretar, naglasio je da je u Estoniji pobijedilo jedinstvo, kako na tribinama, tako i na terenu.

"Samo zato što smo svi bili zajedno bilo je jednostavno doći do pobjede. Sada smo korak do Afrike, a koliko će biti lako ili teško napraviti još taj jedan korak, zavisiće od protivnika u baražu. Lično bih volio kada bi to bila Grčka, a nikako Ukrajina ili Francuska", dodao je Ušanović.

Čolaković: "Ne želimo na SP bez teksta himne"

"Po ko zna koji put pokazalo se da smo nezaustavljivi kada smo jedinstveni. Navijači iz cijelog svijeta došli su u Talin i pružili ogromnu podršku reprezentaciji i moram im čestitati na fer i korektnom navijanju. Pokazali smo kvalitet i vjerujem da ćemo vrlo brzo doći na mjesto na kojem su sada Španci. S Ćirom Blaževićem i uz puno jedinstvo i podršku navijača, ne postoji reprezentacija koju BiH ne može pobijediti. Napravili smo veliki posao i loptom ćemo natjerati i političare da naprave tekst himne, jer ne možemo na SP bez teksta himne", poručio je Čolaković.

Žrijeb 19. oktobra

Žrijeb parova baraža evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine održaće se 19. oktobra u Cirihu, sjedištu FIFA. Osim BiH, kolo prije kraja kvalifikacija, osigurali su još Francuska, Republika Irska i Rusija. Posljednje kolo će donijeti odluku hoće li u baraž Grčka, Švicarska ili Izrael, Ukrajina ili Hrvatska, potom Slovenija, Slovačka ili Češka Republika, te Portugal ili Švedska.

Plasman na Mundijal u Africi iz Evrope su već osigurale Danska, Engleska, Njemačka, Italija, Holandija, Srbija i Španija.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak