Busacca sudija u finalu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Busacca sudija u finalu Lige prvaka

MASSIMO BUSACCA, 40-godišnji sudac iz Švicarske, dijelit će pravdu u rimskom finalu nogometne Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone, odredili su iz UEFA-e.

Drugo je to finale u organizaciji Europske nogometne federacije koji sudi Švicarac. Prije dvije je godine sudio finalni susret Kupa UEFA između Seville i Espanyola, u kojem su Andalužani slavili boljim izvođenjem penala.

Sudio je također prošle sezone prvi dvoboj ovogodišnjih finalista na Nou Campu, u polufinalu istog natjecanja. Dosudio je penal za United u trećoj minuti utakmice koji je Cristiano Ronaldo promašio. Prva je utakmica završila bez golova, ali bilo je dosta prigovora na Busaccinu izvedbu, s obzirom da je u do kraja susreta dva puta propustio svirati penal na Ronaldu. United je izborio finale 1:0 pobjedom u uzvratu.

Busacca je sudio i polufinalni ogled Njemačke i Turske na Euru 2008., a u drugom poluvremenu pokazao je nedostatak hrabrosti te je pogubio konce. Neodlučen rezultat prve dionice doveo je do povećane agresivnosti aktera susreta, a Busacca je propustio sankcionirati mnoge prekršaje oko kaznenog prostora, strahujući da bi upravo takav potez mogao odlučiti pobjednika. Kasnije je bio razočaran što ge Uefa nije delegirala za finale.

Dosad je Busacca sudio 32 susreta Lige prvaka. Odradio je polufinalni meč prošloljetnog Eura između Njemačke i Turske. Na listi je Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za SP u Južnoafričkoj Republici iduće godine, a sudit će i na Kupu konfederacija sljedećeg mjeseca.

U izboru Instituta za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS) proglašen je četvrtim najboljim sucem na svijetu u 2008. godini.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak