Brazzo se prisjetio gostovanja u Beogradu 1991. i obradovao navijače Zvezde

Radiosarajevo.ba
Brazzo se prisjetio gostovanja u Beogradu 1991. i obradovao navijače Zvezde

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, ocijenio je dobrom igru Crvene zvezde u Munchenu, uprkos sinoćnjem porazu od 0:3.

Pred 70.000 ljudi na Allianz Areni u listu strelaca su se upisali Kingsley Coman u 34, Robert Lewandowski u 80. i Tomas Muller u 901. minutu, dok pogodak Philippea Coutinha nije priznat zbog ofsajda.

Ludnica u Maksimiru: Dinamo pregazio Atalantu, PSG deklasirao Real

Utakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je prvo kolo grupne faze Lige europskih prvaka. U utakmici koja je privukla najviše pažnje ljubitelja fudbala na našim prostorima, zagrebački Dinamo je pregazio Atalantu i ostvario veliku pobjedu 4:0. Prepuni Maksimir zapalio je Leovac koji je u 10.

„Mislim da je ekipa Crvene zvezde pokazala da može da odigra dobro i da je dugo imala solidne šanse, ali na kraju smo mi to dobro uradili. Kada budemo došli na revanš, bit će vrlo interesantno“, kazao je Salihamidžić.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine prisjetio se meča između ova dva kluba davne 1991. u Beogradu, na kojem je prisustvovao.

“Navijači su kakve ih poznajemo. Uvijek je dobra atmosfera i uvijek su uz ekipu. Radujem se dolasku u Beograd, znam kakva je atmosfera tamo. Bio sam na utakmici 1991. kada je Bayern tamo igrao. Ja sam bio sa reprezentacijom Jugoslavije i imao sam šansu da osjetim tu atmosferu. Znam da će tako biti i ovog puta“, priča Brazzo.

Upitan za koga je navijao tada, on je uz osmijeh rekao:

Za Zvezdu, normalno“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak