Reprezentacija Švicarske zaustavila Brazil, peterostrukog prvaka svijeta

Radiosarajevo.ba
Brazil i Švicarska su odigrali drugi meč grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji, a susret je okončan bez pobjednika rezultatom 1:1.

Prvih deset minuta susreta nije bilo ozbiljnijih prilika na ovom susretu, a u 12. minuti Paulinho je imao sjajnu priliku da dovede svoju ekipu u vodstvo.

Neymar je poslao povratni pas u kazneni prostor, ali je Paulinho loše šutirao i lopta odlazi pored gola Sommera. U 20. minuti susreta viđena je majstorija Philippea Coutinha. Odbijena lopta stigla je do Brazilca koji je smirio, namjestio se na šut i magično pogodio mrežu nemoćnog golmana Švicarske.

Nakon postignutog pogotka Švicarska se probudila, a najbolju priliku imali su pred sami kraj prvog dijela, ali udarac Zubera blokirao je Thiago Silva. Prije nego će glavni sudija ovog meča odsvirati kraj prvog dijela, Thiago Silva je odlično šutirao glavom, a lopta otišla iznad gola Alissona, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 u korist Brazila.

Drugi dio susreta fantastično su otvorili nogometaši koje s klupe predvodi Vladimir Petković. U 50. minuti susreta Xerdan Shaqiri je sjajno centrirao iz kornera, a Steven Zuber je dočekao loptu i pospremio je iza leđa golmana Brazila. Brazil je osam minuta kasnije imao odličnu priliku preko Neymara čiji je udarac blokirala odbrana Švicarske. Švicarska se nije branila, pa su u nekoliko navrata imali priliku da ugroze gol Alissona, ali nisu bili prisebni u završnici. Philippe Coutinho mogao je još jednom pogoditi mrežu Sommera, ali njegov udarac u 70. minuti susreta otišao je pored gola formalnog domaćina. Još jednu priliku imao je Brazil preko Neymara u 78. minuti susreta, a njegov udarac zaustavio je golman Švicarske. Još jednu sjajnu priliku Brazil je imao u 82. minuti preko Roberta Firmina, ali njegov udarac otišao je preko gola.

Brazil je krenuo još ofanzivnije pred sami kraj susreta. Novu priliku imao je Neymar, ali i ovog puta Sommer je izašao kao pobjednik jer je zaustavio njegov udarac glavom. Golman Švicarske još jednom je spasio svoju ekipu u 90. minuti susreta kada je Firmino odlično šutirao glavom, a i ovog puta kao pobjednik izašao je Sommer. Samo nekoliko sekundi kasnije nova prilika za Brazil.

Miranda je primio loptu na 13 metara od gola, a njegov udarac otišao je pored gola Švicarske. Do kraja susreta Brazil je imao još jednu priliku da stigne do pobjede protiv Švicarske. U 96. minuti Neymar je centrirao loptu u kazneni prostor, Reanto Augusto je šutirao, a loptu je skrenuo Schar i spasio svoju ekipu, te se susret okončao bez pobjednika rezultatom 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak