Bosnom i Hercegovinom odjeknula tužna vijest: Legendarni Zmaj teško bolestan

2
Radiosarajevo.ba
Bosnom i Hercegovinom odjeknula tužna vijest: Legendarni Zmaj teško bolestan

Jedna tužna vijest objavljena je na društvenim mrežama, a proširila se ekspresno. Naime, objavljeno je da se jedna legenda Bosne i Hercegovine bori s teškom bolesti i da proživljava teške trenutke…

U pitanju je bivši Zmaj – Bakir Beširević. Bori se s teškom bolesti, trenutno proživljava teške životne trenutke i nalazi se na brojnim terapijama u Sarajevu.

Bakir Beširević je rođen je u Orašju, a najdublji trag je ostavio u redovima Osijeka za kojeg je ukupno odradio 267 utakmica i zabio 47 golova.

Specijalna projekcija: Film "Kuduz" u znak sjećanja na Abdulaha Sidrana

Koliko je bio sjajan, potvrđuje podatak da se nalazi iza Mileta Škorića na ljestvici klupskih igrača Osijeka s najviše nastupa.

“Nažalost naš dragi i legendarni Bakir Beširević ima nešto teže životne trenutke.. Počeo je poprilično gubiti vid te je podvrgnut operaciji očiju nakon koje je na konstantnim terapijama u Sarajevu.

Povratak u BiH: Bivši član Bayern Munchena ponovo na klupi kluba iz Premijer lige

Ovim putem našem legendarnom igraču i vjernom pratitelju ove stranice želimo što brži oporavak! Baka, vidimo se što prije na našoj Opus Areni! Osijek je uz tebe”, napisala je Facebook stranica Bijelo-plava birtija.

Bakir Beširević je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 19 utakmica. U karijeri je ovaj zahvalni veznjak nastupao za Orašje, Pazinku i mostarski Velež.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak