Bosancu na klupi hrvatskog prvoligaša dijagnosticiran rak, ali nastavlja voditi ekipu

0
Radiosarajevo.ba
Bosancu na klupi hrvatskog prvoligaša dijagnosticiran rak, ali nastavlja voditi ekipu

Hrvatski prvoligaš Varaždin saopćio je da je njegovom treneru Mariju Kovačeviću dijagnosticiran karcinom, ali da će on unatoč tome ostati na klupi i voditi ekipu.

"Treneru Mariju Kovačeviću dijagnosticiran je karcinom na predjelu plućnog krila te je dogovoreno daljnje lječničko postupanje. Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju momčadi te će nastaviti voditi prvu momčad u nastavku sezone", objavio je NK Varaždin.

Kovačević (48), rođeni Jablaničanin, ranije je vodio Međimurje, Polet i Podravinu, a u Varaždinu je bio u još dva mandata - u sezoni 2017./18. i sezoni 2021./22.

Hit scena u Rimu: Đokovićevom rivalu zvonio telefon usred meča

Varaždin je vodio na 90 utakmica i ostvario 46 pobjeda uz 22 remija i 22 poraza.

Njegov Varaždin je jedan od najvećih hitova HNL-a i nalazi se na šestom mjestu.

"Ako se tokom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenja za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića.

Klub na čelu s upravom, svim članovim stručnog štaba te nogometašima Varaždina srcem stoji uz svog trenera kojem ćemo dati maksimalnu podršku tokom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom.

Nogometni klub Varaždin ovim putem moli medije i zainteresiranu javnost da poštuju trenerovu privatnost tokom rješavanja ovog zdravstvenog izazova", stoji u saopćenju hrvatskog prvoligaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak