Blažević pozvao Begovića

Radiosarajevo.ba
Blažević pozvao Begovića

Pred utakmice sa Armenijom koje se igraju 5. i 9. septembra, selektor BiH Miroslav Blažević je napravio spisak reprezentativaca među kojima nema Radeljića, Sadovića i Nurkovića.

Najočitiji je nedostatak Adisa Nurkovića koji je, kao što se može desiti i bilo kojem golmanu, imao loš dan braneći u prijateljskoj utakmici protiv Irana. Iako ga je sam Blažević predstavio kao "veliku golmansku senzaciju", Nurković neće igrati u kvalifikacionoj utakmici protiv Armenije.

Umjesto njega su na spisku oporavljeni Supić i Asmir Begović koji bi u međuvremenu trebao dobiti dozvolu od FIFA-e.

"Begović će sigurno dobiti dozvolu FIFA-e do utakmice s Ermenijom. Imam informaciju iz Ciriha da će to sto posto biti riješeno u narednih nekoliko dana. Supić se oporavio. Trenira u Sarajevu i bit će spreman.", rekao je Ćiro za Dnevni avaz.

Pozivnice su na­pi­sane za ove igra­če: Be­go­vić, Su­pić, Spa­hić, Na­da­re­vić, Mra­vac, Da­mja­no­vić, Mir­vić, Šti­lić, Mu­ra­to­vić, Ra­hi­mić, Baj­ra­mo­vić, Pja­nić, Ibri­čić, Mu­sli­mo­vić, Dže­ko, Ibi­še­vić, Mi­si­mo­vić, Vla­da­vić, Pan­dža i Zec.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak