Bizarna situacija u Srbiji: Igrač iz BiH glavom vratio loptu golmanu, sudija mu pokazao žuti karton

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna situacija u Srbiji: Igrač iz BiH glavom vratio loptu golmanu, sudija mu pokazao žuti karton

Utakmica TSC - Radnički Kragujevac (0:2) u prvenstvu Srbije postala je jedna od glavnih sportskih tema u toj zemlji zbog situacije iz 79. minute.

Radnički je imao slobodan udarac, poslije kojeg se lopta vratila na njihovu polovicu. Bh. defanzivac Mehmed Ćosić, bio je sam pred svojim golom, a protivnike koji su mu dolazili ususret mislio je nadmudriti bizarnim potezom.

Legao je na teren i glavom loptu s trave dodao svom golmanu. Isprva se činilo da je sve u redu, ali onda je sudija Srđan Jovanović označio prekid igre te pokazao žuti karton Ćosiću i indirekt za TSC.

Adi Mrgan iz BiH briljirao na Supertalentu: Nevjerovatnom izvedbom osvojio žiri i publiku

Ćosić je bio šokiran, ali i mnogi gledatelji utakmice.

Pitali su se zašto je igrač Radničkog dobio žuti karton, a protivnički tim indirekt jer je dodavanje lopte golmanu dozvoljeno dijelom tijela koje nije noga. Ali Ćosićev potez bio je nedozvoljen.

Prema pravilima fudbalske igre, igraču nije dozvoljeno namjerno inicirati potez dodavanja lopte golmanu glavom, prsima, koljenom ili drugim dijelom tijela, uključujući i iz slobodnog udarca ili udarca sa gola, a sve sa namjerom kako bi zaobišao pravila fudbalske igre.

Srećom po Ćosića i njegovu ekipu, iz indirekta za TSC nije bilo opasnosti za Radnički.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak