Bivši doktor Juventusa upozorava: 'Paul Pogba radi ogromnu grešku'

0
Radiosarajevo.ba
Bivši doktor Juventusa upozorava: 'Paul Pogba radi ogromnu grešku'

Bivši doktor Juventusa Fabrizio Tencone govorio je o Paulu Pogbi (30) i povredi lijevog bedrenog mišića koju je zadobio u nedeljnom dvoboju Serie A protiv Cremonesea (2:0) i zbog koje će propustiti ostatak sezone.

Francuskom veznjaku to je bila prva utakmica koju je ove sezone počeo u prvoj postavi Juventusa, a ukupno je odigrao 161 minutu u deset nastupa te upisao jednu asistenciju.

Tencone, koji je radio u Juventusu od 1995. do 2016. godine, rekao je kako bi se Pogba trebao oporavljati tri do četiri sedmice.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

"Ljeto će biti ključno za iduću sezonu. Praznici i odmor neće biti dovoljni za rješavanje problema. To bi bila velika pogreška.

Neće se moći samo pojaviti na prvom treningu iduće sezone, već će se postepeno morati pripremati prije nego što krenu pripreme", rekao je Tencone o Pogbi za Tuttosport.

Foto: EPA: Paul Pogba

Pogba je propustio skoro cijelu sezonu

Pogba bi se, prema procjeni doktorskog tima, mogao pridružiti francuskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. nađe li se na spisku selektora Didiera Deschampsa.

Francuze čekaju dvije utakmice u junu: gostovanje na Gibraltaru (16. juna) i dvoboj na Stade de Franceu protiv Grčke (19. juna).

Pogba se u ljeto 2022. godine vratio u Juventus nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom. Zbog povrede koljena propustio je gotovo cijelu sezonu i nije nastupio za Francusku na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ugovor s torinskim klubom vrijedi mu do ljeta 2026, piše Index

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak