BiH u baražu protiv Portugala (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
BiH u baražu protiv Portugala (VIDEO)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će put u Južnu Afriku pokušati izboriti preko reprezentacije Portugala, odlučeno je današnjim žrijebom dodatnih kvalifikacija u Zurichu.

Naš nacionalni tim nikada ranije se nije sastajao sa Portugalom, koji se bori da peti put izađe na smotru najboljih svjetskih reprezentacija. Portugalci nikada nisu osvojili neki veliki turnir, a najbliži tome bili su 2004. kada su kao domaćin u finalu Evropskog prvenstva poraženi od Grčke sa 1:0.

Portugalci su kvalifikacije u grupi 1 završili na drugoj poziciji sa dva boda zaostatka za vodećom Danskom. Ostvarili su pet pobjeda i čak četiri remija, dok su samo jednom poraženi. Najveće pobjede su im protiv Malte od po 4:0 u oba susreta. Jedini poraz Portugalci su pretrpili na svom terenu od Danske sa 2:3. Od četiri remija, čak su tri utakmice završene bez pogodaka. Ono što može brinuti naš stručni štab je činjenica da su portugalci primili svega 5 golova tokom kvalifikacija.

Najviše golova za Portugal postigao je Simao - 4. Najveća zvijezda portugalskog nacionalnog tima, ipak je Cristiano Ronald koji je odigrao 7 susreta kvalifikacija i nije postigao niti jedan pogodak.

http://www.youtube.com/watch?v=EmS0bx39MIY


Žrijeb dodatnih kvalifikacija, Zurich:

R. Irska - Francuska
Portugal - BiH
Grčka - Ukrajina
Rusija - Slovenija

Prve utakmice igraju se 14. novembra, a uzvratne četiri dana kasnije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak