Portugalci deklasirali Zmajeve u Zenici i nanijeli im najteži poraz u zvaničnim utakmicama

3
Radiosarajevo.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je visok poraz od Portugala u susretu 8. kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Gosti su slavili na Bilinom polju s visokih 0:5 i našoj selekciji nanijeli najteži poraz u zvaničnim utakmicama.

Portugal je poveo već u 5. minuti. Sudija iz Turske dosudio je prilično diskutabilan penal za goste poslije navodnog igranja rukom Adriana Leona Barišića.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Ni nakon gledanja VAR-a nije promijenio odluku, a siguran s bijele tačke za vodstvo gostiju bio je Cristiano Ronaldo.

Veliku priliku za Portugal u 17. minuti imao je Portugal. Nakon ubačaja Dioga Dalota pokušao je Bruno Fernandes, ali je njegov udarac završio za malo pored gola Ibrahima Šehića.

U 21. minuti Portugal je udvostručio prednost. Ronaldo je izašao sam ispred Šehića i pogodio. Gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je nakon provjere VAR-a ipak priznat.

Četiri minute kasnije novi gol u našoj mreži. Sjajno je Goncalo Inacio proigrao Fernandesa, koji je primio loptu na prsa i zakucao loptu u našu mrežu.

U 32. minuti Portugal je postigao četvrti gol. Fernandes je ubacio, lopta je došla do Joaoa Cancela, koji je sjajnim udarcem pogodio rašlje Šehićevog gola.

Nije to bilo sve od Portugalaca u prvom poluvremenu. Igrala se 41. minuta kada je Otavio uposlio Joao Felixa, koji je pogodio uz signaliziran ofsajd. Međutim, ponovo je VAR dosudio u korist gostiju i bilo je to ogromnih 0:5.

Drugo poluvrijeme je počelo dosta mirnije. Portugalci su "spustili gas", ali i dalje držali loptu u svojim nogama.

Pokušao je selektor Milošević nešto napraviti s izmjenama, no to nije ništa značajno promijenilo u našoj igri. Čak nismo napravili nijednu ozbiljniju priliku.

Našoj selekciji večerašnji poraz bio je peti u kvalifikacijama i on ju je ostavio bez ikakvih šansi za plasman na EP. Portugal je, s druge strane upisao maksimalnu osmu pobjedu i učvrstio se na čelu tabele.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak