Bh. reprezentativac investira u Srbiji: Vrijednost projekta dva miliona eura

0
Radiosarajevo.ba

U srbijanskoj općini Srbobran počela je izgradnja novog Retail parka i nove tržnice čiji je investitor bh. fudbalski reprezentativac i igrač turskog Fenerbahcea, Rade Krunić (30).

Prema utvrđenom planu otvorit će se četiri trgovine poznatih robnih marki te izgraditi nova tržnica prema savremenim standardima, a vrijednost projekta je dva miliona eura (3,91 KM).

"Počela je izgradnja velikog trgovačkog centra koji će se prostirati na prostoru bivše tržnice. Park će se sastojati od trgovina nekoliko brendova – Maxi (825 m2), Pepco (470 m2), Sinsay (576 m2) i Galen Pharm (93 m2), a u njima će posao dobiti oko 40 naših sugrađana. Plan je završiti projekt do kraja ove godine i otvoriti sve trgovine. Vodeći računa o navikama građana, ali i radi njihove sigurnosti, kako kupaca tako i prodavača, kao i stvaranja uvjeta za nesmetano i brzo odvijanje radova, tržnica će privremeno, najkasnije naredna dva mjeseca, biti izmještena. ispred ulaza u PUK Graditelj, preko puta parking kod Ideje. Riječ je o prostoru udaljenom svega nekoliko desetaka metara od sadašnje tržnice", rekao je između ostalog Radivoj Debeljački, predsjednik općine Srbobran.

Lovci na oluje su se vratili: Nastavak kultnog filma katastrofe koji nam (ni)je trebao

"Inače, investitor novog RETAIL parka je Rade Krunić, poznati fudbaler, član turskog Fenerbahcea", poručili su iz Općine Srbobran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak