Bez podrške BHF-a u Zenici

Radiosarajevo.ba
Bez podrške BHF-a u Zenici

Najvatreniji navijači Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi neće organizovano bodriti našu reprezentaciju protiv Turske u Zenici. Razlog ovome leži u tome što nisu uspjeli obezbijediti karte za svojet članove.

"Pokušali smo na razne načine, a jedino što nismo i što nikada nećemo uraditi dok je ova garnitura kriminalaca u N/F SBiH, je da od niih tražimo karte. Pokušali su naši članovi da u poslovnicama Centrotransa kupe ulaznice u Krajini, Lukavcu, Visokom, Brčkom, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i ostalim gradovima. U većini slučajeva nama, kao i ostalim građanima koji su pokušali da dođu do karata, je rečeno da nije došao dovoljan broj karata i da oni ne znaju razlog tome", stoji u saopćenju ove navijačke skupine.

"Želimo napomenuti da je protiv Belgije bilo odštampano 14 000 ulaznica, a utakmici je prisustvovalo 18 000 gledalaca sa plaćenim ulaznicama? U čije džepove je tada otišao ekstra profit? Očito da je otišao u iste one džepove u čije će otići i enormno veliki profit nakon ove tekme, jer zvanična informacija iz N/F SBiH je da su za ovu utakmicu odštampali „samo“ 13.500 karata. Nadamo se da će raznorazne službe za borbu protiv kriminala i korupcije u BiH konačno poduzeti nešto da se kriminalci pohvataju i sankcionišu. Takođe, nadamo se da su čelnici ovih službi savjesni i da neće "zažmiriti na jedno oko" ako N/F SBiH odluči da ih „počasti“ sa paketom ulaznica za ovu tekmu", dodaje se u saopštenju objavljenom na oficijelnoj stranici BHF-a.

Trostruko veće cijene kod 'tapkaroša'

Veliko interesovanje vlada za istorijski susret između Bosne i Hercegovine i Turske, gdje bi u slučaju pobjede izabranici Ćire Blaževića dva kola prije kraja kvalifikacija izborili baraž za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi iduće godine.

Cijene ulaznica kod prepordavača kreću se u zavisnosti od tribine između 70 i 130 KM.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak