Benitezu prijeti kazna zbog komentiranja suđenja

Radiosarajevo.ba
Benitezu prijeti kazna zbog komentiranja suđenja

Londonski tabloid The Sun piše da Liverpoolovom menadžeru Rafaelu Benitezu prijeti kazna Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog komentiranja suđenja nakon 1. kola Premiershipa.

U njemu je Liverpool, podsjetimo, poražen na gostovanju kod Tottenhama 2:1, a Benitez je nakon dvoboja kritizirao suđenje glavnog arbitra Phila Dowda.

"Sudac je trebao svirati i drugi jedanaesterac za nas. Sto posto je bio penal na Voronjinu, svi su to vidjeli, no on nije tako mislio", ljutito je Benitez komentirao događaj u domaćem šesnaestercu, deset minuta prije kraja.

Međutim Benitez nije na tome stao, uzeo je svoje naočale, pokazao ih novinarima te na taj način najbolje pokazao što misli o suđenju u utakmici protiv Tottenhama.

Radi svega navedenog Benitez će zasigurno biti kažnjen, jer je FA uoči sezone odaslao pismo menadžerima strogo im braneći komentiranje suđenja nakon utakmica.

Inače, u nedjeljnoj je utakmici na White Hart Laneu radi prigovora četvrtom sucu Stuartu Altwellu isključen Benitezov pomoćnik Sammy Lee.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak