Belgija ostala bez selektora

Radiosarajevo.ba
Belgija ostala bez selektora

Belgijski nogometni selektor Frank Vercauteren (52) podnio je ostavku nakon sramotnog (1:2) poraza od slabe reprezentacije Armenije u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigranoj u srijedu.

Porazom u Armeniji Belgija je izgubila i teoretske izglede za osvajanje drugog mjesta u skupini 5 i plasman u dodatne kvalifikacije. Dvije utakmice prije kraja natjecanja 'crveni vragovi' za drugom reprezentacijom Bosne i Hercegovine zaostaju devet bodova.

Vercauteren je preuzeo dužnost belgijskog zbornika od svog bivšeg reprezentativnog suigrača Renea Vandereyckena u travnju ove godine, te je tijekom svog boravka na klupi upisao četiri poraza u pet utakmica, uključujući i katastrofalan 0-5 poraz od Španjolske.

Crveni vragovi su u posljednjih deset susreta ostvarili samo jednu pobjedu ito protiv Slovenije, a između ostalog u dvije utakmice i naš nacionalni tim bio je bolji od Belgije.

Belgijski nogometni savez još je ranije dogovorio da će od 1. januara sljedeće godine dužnost selektora preuzeti holandski stručnjak Dick Advocaat, ali kako je Advocaat u međuvremenu dobio otkaz u Zenitu iz Sankt Peterburga, može se očekivati da će preuzeti Belgiju i ranije.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak