Bayern ne prepušta ništa slučaju: Na inovativan naćin krenuli u potregu za novim Thomasom Mullerom

0
Radiosarajevo.ba
Bayern ne prepušta ništa slučaju: Na inovativan naćin krenuli u potregu za novim Thomasom Mullerom

Bayernov Thomas Müller je jedinstven fudbaler. Kako na vrijeme pronaći zamjenu za sada 35-godišnju zvezdu? Bavarci su u potrazi za novim Müllerom već upregli i vještačku inteligenciju.

Šef IT sektora bavarskog giganta Michael Fichtner kaže da tehnologija može da pomogne pri identifikovanju budućih fudbalskih zvijezda, ali da je to još u nastanku.

"Vještačka inteligencija je, na primjer, već primjenjiva u skautingu pri procjeni sklonosti igrača povredama. Time smo se već intenzivno zabavljali u prošloj sezoni," rekao je na jednom kongresu u Munchenu.

Ubojiti uragan Helena hara SAD-om, najmanje četvero mrtvih

Nove alatke, međutim, mogu da učestvuju i u prepoznavanju osobina, pa i da predlože kandidate na pitanje "koji mladi igrač može da postane novi Thomas Müller?"

Inače, dodao je Fichtner, mnogostruki osvajač Bundeslige sebe ne vidi kako se za pažnju i značaj nadmeće sa domaćom konkurencijom. "Ne strahujemo da će današnji navijač Bayerna sutra postati navijač Bajera iz Leverkuzena."

"Brine nas da ne izgubimo značaj, pa da naš navijač interes ne prebaci na, recimo, američki fudbal ili na Taylor Swift", rekao je Fichtner, javlja DPA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak