Basaksehir kaznio Ardu Turana sa 250.000 eura

Anadolija
Basaksehir kaznio Ardu Turana sa 250.000 eura
Fudbalski klub Istanbul Basaksehir odlučio je kazniti svog igrača Ardu Turana sa 250.000 eura, nakon što je nedavno verbalno napao i odgurnuo linijskog sudiju zbog čega mu je Fudbalski savez Turske izrekao zabranu igranja u čak 16 utakmica.

Uz suspenziju, savez mu je izrekao i novčanu kaznu od 7.700 eura. Iskusnom turskom fudbaleru Disciplinska komisija FS Turske naknadno je smanjila suspenziju na deset utakmica.

Međutim, i njegov klub je odlučio da ga kazni zbog nesportskog ponašanja, pa će Turan tako biti lakši za 250.000 eura. Saigrača Marcija Mossoroa, koji u istoj utakmici prvenstva Turske protiv Sivasspora isključen zbog dva žuta kartona, Basaksehir je kaznio sa 50.000 eura.

Turan je karijeru počeo u Galatasarayu iz kojeg 2011. godine prešao u Atletico Madrid. Nakon četiri sjajne sezone prelazi u Barcelonu, koja ga je u januaru ove godine posudila Basaksehiru do 2020. Dok je bio u “Galati“, kratak period je proveo i na posudbi u Manisasporu.

Za reprezentaciju Turske 31-godišnji ofanzivni veznjak dosad je odigrao 100 utakmica i postigao 17 golova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak