Barnabas Varga mogao bi biti podvrgnut operaciji zbog frakture lica

0
Radiosarajevo.ba
Barnabas Varga mogao bi biti podvrgnut operaciji zbog frakture lica

Mađarski napadač Barnabas Varga mogao bi biti podvrgnut operaciji nakon što je slomio nekoliko kostiju lica tokom utakmice grupne faze na Evropskom prvenstvu u nedjelju protiv Škotske, saopštio je Fudbalski savez Mađarske.

"Nekoliko kostiju na licu Barnabasa Varge slomljeno je u sudaru tokom utakmice, a zadobio je i potres mozga. Napadač Ferencvarosa najvjerovatnije da će biti podvrgnut operaciji. Noć je proveo u bolnici u Stuttgartu. Cijeli tim navija za njega", navodi se u saopštenju FS Mađarske.

Utakmica grupe “A“ Mađarske - Škotske bila je prekinuta desetak minuta nakon što se Varga sudario sa škotskim golmanom Angusom Gunnom sredinom drugog poluvremena. Na nosilima je iznesen sa terena i kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu, javlja Anadolu.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Ovaj 29-godišnji napadač postigao je sedam golova u 13 utakmica za mađarsku reprezentaciju. Inače Mađarska je savladala Škotsku rezultatom 1:0 i tako zadržale šanse za plasman u osminu finala EURO 2024.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak