Barcelona osvojila UEFA Superkup (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Barcelona osvojila UEFA Superkup (VIDEO)

Nogometaši Barcelone svladali su Šahtar, u Monte Carlu, nakon 115. minute i osvoili UEFA-in Superkup.

Liga prvaka, Primera, Kup kralja, španski Superkup, a sada i Superkup Evrope, bilans je uspjeha katalonskoga kluba ostvarenog od početka prošle. Ovo je Barceloni treći naslov osvajača UEFA-inog Superkupa. Prethodna dva su Katalonci osvojili 1992. i 1997. godine.

Time se nogometaši Josepa Guardiole izjednačili na tabeli najuspješnijih s Liverpoolom i Ajaxom, koji su također u tri navrata osvajali ovaj trofej.

Regularnih 90 minuta prošlo je bez pogodaka, ali uz dominaciju Barcelona koja je u uputila 23 udarca (10 u okvir) prema golu Šahtara. S druge strane, osvajači Kupa UEFA-e tek su sedam puta zaprijetili golu najuvjerljivijeg tima današnjice, od čega je Victor Valdes samo tri puta morao reagovati. Učinio je to u sva tri navrata uspješno, pa je Barcelona osvojila svoj treći naslov (1992., 1997., 2009.) u ovome natjecanju.

Ponudili su nogometaši ukrajinskoga kluba čvrstoću u svojoj izvedbi, ali i pukotinu u igri koju je znala iskoristiti osovina Lionel Messi - Pedro u 115. minuti utakmice za prvi gol susreta i konačnih 1-0.

http://www.youtube.com/watch?v=icc-lIHllVM


sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak