Barcelona osvojila Kup, prvi od tri željena trofeja

Radiosarajevo.ba
Barcelona osvojila Kup, prvi od tri željena trofeja

Barcelona je u finalnoj utakmici Kupa na Mestalli bila bolja od Athletic Bilbaoa 4:1 te je potpuno zasluženo osvojila svoj prvi trofej ove sezone.

Fantastičan ambijent napravili su navijači obiju finalista na tribinama Mestalle a Bilbao se bolje snašao na početku utakmice, te je golom Toquera poveo u 9. minuti.

Barcelona je poravnala u 32. minuti kada je Yaya Toure nakon solo akcije preciznim udarcem s 25 metara pogodio sami donji kut.

Nastavak donosi dominaciju Barcelone i dva neuspjela pokušaja Messija. Ipak, Messi pogađa u 55. minuti kada je kroz šumu nogu našao put do mreže nakon što je pokupio odbijenu loptu od vratara Iraizoza.

Nedugo zatim brza kontra Barce koju uspješno završava Krkić koji odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa stativu od koje se lopta odbila u mrežu.

Konačnih 4:1 postavio je Xavi u 64. minuti susreta.

Barcelona je pobjedom u finalu Kupa osvojila svoj prvi trofej, drugi će biti Primera, a na putu do trećeg stoji Manchester United u finalnom ogledu LP u Rimu.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak