Barbarez presretan zbog uspjeha 'Zmajeva'

Radiosarajevo.ba
Barbarez presretan zbog uspjeha 'Zmajeva'

Bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i igračka legenda HSV-a Sergej Barbarez presretan je što je naš nacionalni tim napokon uspio izboriti drugu poziciju u grupi. Barbarez ipak upozorava da postoji još jedan dio puta koji moramo preći prije nego odemo na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnu Afriku.

"Ovo je zavidan uspjeh, ali u mojim očima to je tek dio puta na kojem treba istrajati. Nakon svega, očekivanja nam skaču unedogled, a i sami dobro znamo kako je do sada završavala ta naša euforija. Ne bih volio da se ponovo sve sruši kao kula od karata", rekao je Barbarez za Dnevni avaz i dodao: "Ovaj put euforiju koja se podigla oko reprezentacije moramo okrenuti na našu stranu. Ne bih volio bilo kome soliti pamet jer igrači i sami znaju šta bi značilo boriti se na Svjetskom prvenstvu protiv jednog Portugala ili Francuske."

Barbarez je drugi strijelac svih vremena za naš nacionalni tim sa 17 postignutih pogodaka. Dres Bosne i Hercegovine oblačio je 46. puta, a dva puta je bio na pragu odlaska na veliko takmičenje, ipak sreća nije poslužila naš tim. Unatoč kvalitetnoj generaciji sa kojom je nastupao, Mostarac smatra da se ne mogu porediti sadašnja i reprezentacija dok je on bio igrač.

"Ne mogu se porediti niti dva igrača, a kamoli dvije ekipe. Ova reprezentacija najveći plus ima u tome što može igrati zajedno još sedam ili osam godina. Mi to nismo mogli. Već sada, ona ima jak kostur koji se može dograđivati. Ovu generaciju samo treba izgurati do kraja", rekao je Barbarez

O Špancima...

"Mislim da je vrijeme da ih dobijemo. U ovoj euforiji na njih treba krenuti punim plućima. To što se ne radi ni o čemu drugom osim o prestižu govori nam da bi se mnogo šta moglo desiti", uvjeren je bivši kapetan naše reprezentacije, koji smatra da treba igrati jednostavno kao i do sada.

"Ako budemo imali dobar dan i malo sreće, zašto ih ne pobijediti? Pobjeda nad Španijom bila bi veliki znak pred baraž. Onda bismo sigurno daleko bolje ušli u doigravanje i izazvali još veći respekt protivnika. To bi bio najbolji znak Evropi ko smo i šta smo", dodao je Barbarez.

Barbarez vjeruje da ova ekipa može puno više.

"Ovo što naša reprezentacija čini ne može me zadovoljiti. U mojim očima, oni mogu dosta više. Siguran sam da će u sljedećim kvalifikacijama za EP, a naročito onim poslije za SP, ovo biti tri puta jači tim", uvjeren je Barbarez.

U intervjuu za Dnevni avaz Barbarez je rekao da nije bitan protivnik u baražu.

"Ko god da bude, bit će tvrd orah, ali i mi ćemo to biti. Samo hrabro na svakog protivnika!" rekao je Sergej Barbarez, bivši kapiten naše zemlje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak