Arsenal pregazio Swansea, Hull konačno upisao pobjedu

Radiosarajevo.ba
Arsenal pregazio Swansea, Hull konačno upisao pobjedu
Popodnevni termin današnjeg programa 21. kola engleskog Premiershipa donio nam je šest utakmica.

Hull je nedavno promijenio trenera, a čini se da je to uzrokovalo 'pozitivni šok' kod igrača, koji su konačno izborili pobjedu, piše Sport1.

Ipak, kada je Bournemouth poveo u trećoj minuti činilo se da neće biti tako. Gol s bijele tačke je postigao Stanislas. No domaći su uspjeli poravnati u 32. minuti preko Hernandeza, a preokret je donio isti igrač u 50. minuti. Konačnih 3:1 za domaće postavio je Mings autogolom u 62. minuti. Tigrovi su tako ostvarili četvrtu pobjedu u sezoni i nada za opstanak se drastično povećala.

Arsenal je pregazio fenjeraša Swansea City s 4:0. Giroud je potvrdio da je u sjajnoj formi golom u 37. minuti, a onda su uslijedila dva autogola. Prvi je djelo Corka iz 54. minute, a onda je svoju mrežu pogodio i Naughton u 67. minuti. Konačnih 4:0 postavio je Sanchez u 74. minuti.

David Moyes je upisao još jedan domaći poraz na klupi Sunderlanda. Stoke je 'uništio' domaće u samo 30 minuta s dva gola Arnautovića i jednim golom Croucha. Defoe je uspio smanjiti na 3:1 u 40. minuti, no to je bilo sve od domaćih, koji se nalaze u jako teškoj situaciji.

West Ham je upisao novu pobjedu uprkos jako teškoj situaciji u klubu, koja je uzrokovana nezadovoljstvom Dimitrija Payeta, koji danas nije ni igrao. Feghouli je pogodio u 68. minuti za vodstvo protiv Crystal Palacea i veliko slavlje domaćih navijača. Na 2:0 je povisio Carroll golom u 79. minuti, a konačnih 3:0 postavlja Lanzini četiri minute prije kraja.

Burnley je slavio protiv Southamptona golom povratnika Bartona iz 78. minute, a vrijedi istaći da je veznjak u igru ušao samo pet minuta prije toga. Jedini meč bez golova odigrali su Watford i Middlesbrough.

Loading...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak