Arsenal jednom nogom u grupnoj fazi

Radiosarajevo.ba
Arsenal jednom nogom u grupnoj fazi

U utorak su odigrani prvi susreti posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Čak tri tima su odnijela gostujuću pobjedu identičnim rezultatom 0:2.

Arsenal je pobjedom u Glasgowu od 0:2 jednom nogom zakoračio u grupnu fazu najelitnijeg takmičenja. Utakmica nije bila pretjerano zanimljiva.

Prvu ozbiljniju priliku imali su domaći u 10. minuti kada Caldwell na ubačaj Foxa glavom šutira preko gola. U 12. minuti Arsenal postiže pogodak koji je poništen zbog ofsajd pozicije.

U 43. minuti Gallas pogađa za 0:1. Fabregas je izveo slobodni udarac sa 25 metara, na putu prema golu loptu je skrenuo Gallas i doveo goste u vodstvo.
U 51. minuti domaći traže jedanaesterac kada lopta pogađa Bendtnera u ruku, ali je sudija nije oglasio na njihove proteste. 72. minuta. GOL ZA ARSENAL! Strijelac autogola Gary Caldwell! Utakmicu je definitivno riješio kapetan Celtica koji je zatresao pogrešnu mrežu nakon što je

Gael Clichy je probio desnu stranu obrane domaćih, odigrao dupli pas sa Diabyjem i uputio loptu u šesnaesterac Celtica čiji kapiten Gary Caldwell šalje loptu u vlastitu mrežu.

Do kraja susreta oba tima su iščekivala kraj utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=s_b5seyjAEo&feature=player_embedded


Sporting i Fiorentina odigrali su bez pobjednika 2:2. Nakon samo šest minuta igre Vargas dovodi Viole u vodstvo od 1:0. Taj rezultat se zadržao na semaforu do kraja prvog poluvremena. Vukčcević u 58. minuti poravnava na 1:1, a onda je zbog pretjeranog slavlja i skidanja dresa zaradio drugi žuti karton nakon čega je isključen.

Iako u manjini domaći igrači uspjevaju doći u vodstvo. Strijelac je bio Veloso u 66. minuti. Do kraja utakmice Sporting nije mogao izdržati pritisak Talijana koji preko Gilardina postižu konačnih 2:2.

Stuttgart je slavio kod Timisoare sa 0:2. Nijemci su sve riješili u samo tri minute u prvom poluvremenu. U 27. minuti golman domaćih Pantilimon u šesnaestercu obara Maricu, a sudija pokazuje na najstrožiju kaznu. Precizan sa bijele tačke bio je Gebhart. Konačnih 0:2 postavio je Hleb.

Olympiacos je u gostima s 0:2 svladao moldovski Šerif. Strijelci su bili Dudu u 46. i Mitroglou u 81. minuti.

Kopenhagen je sačuvao obraz domaćinima i uspio ostvariti minimalnu pobjedu protiv APOEL-a iz Nicosije. Jedini pogodak na utakmici postigao je Pospecha u 54. minuti.

Rezultati:
Celtic 0:2 Arsenal
Kopenhagen 1:0 APOEL Nicosia
Sheriff 0:2 Olympiakos Piraeus
Timisoara 0:2 Stuttgart
Sporting Lisbon 2:2 Fiorentina

Utakmice u srijedu:
Levski Sofia - Debrecen
Lyon - Anderlecht
Panathinaikos - Atletico Madrid
Red Bull Salzburg - Maccabi Haifa
Ventspils - Zurich

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak