Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024: Alli Borančić jednoglasno izabran za MVP igrača

0
Promotivni tekst

U sjajnoj atmosferi nedavno je završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024. Svi učesnici s nestrpljenjem su iščekivali vrhunac završne svečane ceremonije - proglašenje najboljih košarkašica i košarkaša, priželjkujući da čuju baš svoje ime.

Prema jednoglasnoj odluci trenerskog kadra titulu MVP-a Telemach košarkaškog kampa Bjelašnica 2024 ponio je Alli Borančić iz KK Koš.

„Čast i zadovoljstvo mi je biti MVP. Uživao sam prethodnih šest dana s novim i drugarima s kojima treniram inače. Treninzi su bili sjajni, a najviše mi se sviđaju takmičenja. Jedva čekam iduću godinu i zahvaljujem se svim trenerima koji su me izabrali za MVP igrača kampa, u veoma jakoj konkurenciji“, kazao je Alli Borančić, koji je uz pehar dobio i vaučer KK Koš za učešće u Kampu 2025. godine.

Identifikovana žena čije je tijelo izvučeno iz rijeke kod Sarajeva

Najperspektivnijom mladom igračicom Kampa proglašena je Ajna Kadrić. Pobjednici Streetball turnira 3x3 (2 grupe, od 14-16 godina i od 16-18 godina starosti) su Alli Borančić, Mršo Faruk, Saad Miladin, Hamza Tuco, Walter Sand Mušanović, Sinan Žuta i Jusuf Yadegari.

Pobjednici u igri 5 na 5 (2 grupe): Vedad Duranović, Sikirić Omar, Bakir Sačak, Eman Bajraktarević, Faris Halilović, Faris Bjelopoljak, Afan Hujić, Hamza Tuco, Harun Mušić i Kenan Đuzel.

Foto: Promo: Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Osim priznanja i zahvalnica, najboljim učesnicima uručeni su i poklon vaučeri za besplatno jednogodišnje korištenje servisa kompanije Telemach BH, generalnog sponzora Kampa.

„Zadovoljstvo je biti podrška snovima svih ovih mališana. Nakon pet dana uživanja u najdražem sportu, novim prijateljstvima i zabavi, s Bjelašnice svi odlaze sretni i prepuni sjajnih utisaka. Među njima je sigurno mnogo budućih košarkaških zvijezda čije ćemo uspjehe pratiti i bodriti na košarkaškim terenima širom svijeta.

Kao dugogogodišnji generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine, te brojnih klubova i pojedinaca u drugim sportskim disciplinama, vjerujemo da kroz podršku sportu možemo graditi bolju i zdraviju budućnost djece i mladih, te poslati pozitivnu sliku o BiH u svijet, što će i dalje biti u fokusu našeg djelovanja“, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH.

Foto: Promo: Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Od 30. juna do 5. jula Telemach košarkaški kamp je okupio 130 košarkašica i košarkaša od osam do 18 godina iz deset zemalja. S njima je radilo 15 vrhunskih trenera, među kojima su bili Sejo Bukva, Dževad Alihodžić, Admir Tutić, Goran Šehovac, Vesna Bajkuša, Merhunisa Omerović i drugi mlađi treneri.

„Posebnu pažnju smo posvetili individualnom i timskom napretku polaznika Kampa, radeći na osnovnim elementima košarkaške igre s najmlađim polaznicima, kao i na naprednijim tehnikama u radu sa starijim učesnicima.

Foto: Promo: Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Poseban gost je bio naš proslavljeni košarkaš Džanan Musa koji je otvorio Kamp i družio se s polaznicima. Zahvaljujući našem generalnom sponzoru, kompaniji Telemach, uspijevamo osmu godinu zaredom održati kontinuitet u kvalitetu Kampa. Kvalitet se odražava u trenažnom procesu, izboru kvalitetnih trenera i gostiju, dobrim uslovima rada i smještaja. Ove godine smo bili prvi klub koji je boravio i radio u Sportskom centru Bjelašnica, gdje smo pored vrhunskog smještaja u apart hotelu Phoenix, imali na raspolaganju novu sportsku dvoranu i vanjske terene sportskog centra“, kazao je Sejo Bukva, organizator Kampa.

Fatima Huseinović, mlada košarkašica iz Velike Kladuše, treću godinu zaredom dolazi u Kamp i poručuje:  

„Svaki put bude nam sve bolje i bolje. I ovog puta stekla sam nove prijatelje i napredovala u košarci. Svako ko voli i trenira košarku treba doći u ovaj kamp“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak