NBA liga suspendovala Draymonda Greena nakon što je divljački udario Jusufa Nurkića

0
Radiosarajevo.ba
NBA liga suspendovala Draymonda Greena nakon što je divljački udario Jusufa Nurkića

Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green suspendovan je na "neodređeno" vrijeme nakon što je divljački udario igrača Phoenix Sunsa i bh. reprezentativca Jusufa Nurkića, objavila je u četvrtak NBA liga.

U trećoj četvrtini utakmice odigrane u noći s utorak na srijedu, Nurkić je držao ruku na Greenovom boku dok ga je branio kada se Green okrenuo, udarivši našeg centra u lice otvorenom šakom.

NBA liga rekla da je uzela u obzir Greenovu historiju "nesportskih postupaka" i da će od njega biti traženo da ispuni određene uslove lige i tima prije nego što se vrati u igru.

Emerik Blum – inspiracija za novi napredak i razvoj Sarajeva i BiH

"Ne znam što se događa s tim likom. Mislim da mu treba pomoć. Dobro da me nije pokušao zadaviti. Ovo nema veze s košarkom, mi igramo, a on se šaketa", rekao je Nurkić.

Ovo je Greenu druga suspenzija ove sezone. U novembru je bio suspendiran pet utakmica nakon što je uhvatio za vrat košarkaša Minnesote Rudyja Goberta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak