NBA liga objavila kada će dodijeliti MVP priznanje za regularni dio sezone

0
Radiosarajevo.ba
NBA liga objavila kada će dodijeliti MVP priznanje za regularni dio sezone

NBA liga objavila je u nedjelju, 5. maj da će MVP priznanje za regularni dio sezone biti dodijeljeno u četvrtak, 9. aprila u 1:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

U konkurenciji za veliku nagradu su Nikola Jokić iz Denver Nuggetsa, Luka Dončić iz Dallas Mavericksa i Shai Gilgeous-Alexander iz Oklahoma City Thundera.

Sudeći po brojkama, Jokić je ubjedljivo prvi favorit da treći put u karijeri dobije MVP priznanje. Također, prema pisanju Amerikanaca, trebalo bi se dogoditi pravo čudo da Nikola ne osvoji nagradu.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Prethodno je centar aktuelnog šampiona bio najkorisniji košarkaš najjače lige svijeta 2021. i 2022., dok je prošle godine nagrada, po mnogima nezasluženo, otišla u ruke Joela Embiida. Jokić je tada proglašen za MVP-a finalne serije.

On je u ligaškom dijelu takmičenja prosječno bilježio 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija. Inače, po tri MVP titule imaju Moses Malone, Larry Bird i Magic Johnson. Jednu više imaju LeBron i Chamberlain, po pet su osvojili Russel i Jordan, a Abdul-Jabbar jer neprikosnoven sa sedam, prenos AMSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak